Vizier op volleybal

 

Indeling voor nationale bekertoernooi (m)

VoV, 17-07-2019.  6:28 uur. Voordat het seizoen 2019 / 2020 bij de mannen op 21 september weer in alle hevigheid losbarst worden er door de divisies lager dan de Topdivisie eerst nog voorronden en de eerste ronde van het nationale bekertoernooi gespeeld.

Het bekertoernooi begint al op 5 en 7 september voor de teams die zich via de voorronde voor de eerste ronde op 14 september moeten zien te plaatsen.  De winnaars ervan gaan in de eerste ronde deelnemen aan de vierkampen voor teams tot en met de eerste divisie, die zich daarvoor uiteraard wel moeten hebben ingeschreven. De indeling heeft een regionaal karakter.

In de voorronden staan de onder volgende duels gepland:

  • 05-09 0A  Sudosa Desto vs Veracles
  • 07-09 0B  Renswouw vs US Amsterdam
  • 07-09 0C Compaen vs NVC
  • 07-09 0D VC058 vs VC Sneek

In de eerste ronde op 14 september zijn de teams ingedeeld in poules van vier, waarbij we helaas niet zijn tegengekomen de winnaar van de voorronde 0A tussen Sudosa – Desto en Veracles. Maar wellicht hebben we deze over het hoofd gezien, of klopt er iets van de programmering in poule A niet.

In poule A spelen Vovem ’90, Olhaco, de winnaar van 0B en misschien de winnaar van 0A. De drie c.q. vierkamp wordt afgewerkt in de Bosbadhal te Emmeloord.

Poule B wordt gevormd door de teams van Hevoc ’89, BVC ’73, Side Out en Apollo 8 uit Borne. Er wordt gespeeld in ’t Onderschoer te Barchem.

Poule C is het domein van Set – Up IJsselmuiden, HHB Coaching / CSV, Madjoe en de winnaar van 0C. De Drecht in Enkhuizen is de plek waar om een ticket voor de volgende ronde wordt gespeeld.

In poule D wordt gespeeld door Bovo, VC Limac, VCV Veenendaal en Skunk. In Sportzaal te Linne is het ticket voor de tweede ronde te verdienen.

Poule E bestaat uit SV Dynamo Apeldoorn H3, VV Amsterdam, Spaarnestad en de winnaar van 0D. Zij treffen elkaar in de Blauwwit Sporthal in Amsterdam.

Poule F kent VC Zwolle, PDK Huizen, EVV en Servia als deelnemers. Sporthal Helsdingen in Vianen is de plaats van handeling, daar wordt om de punten voor deelname aan de ronde twee gestreden.

Poule G bestaat uit de teams RVV, Next Volley Heren 2, VTC Woerden en SVI. De vierkamp vindt plaats in de Thijs van de Polshal in Woerden.

In poule H gaan ze in de Sporthogeschool te Eindhoven spelen. Deelnemers daar zijn Vives, VCE / PSV, Next Volley en VC Wik.

Poule I wordt afgewerkt in De Vliethorst in Voorschoten. In de vierkamp daar treffen zich Gemini Kangeroes, Punch, VVU en Velo.

Het duurt nog even voor het zover is, maar voor de teams die de voorronden en de eerste ronde niet als mooie oefensessies beschouwen is het dus zo dat er vanaf 5 / 7 of 14 september weer om het echie gaat. Nog niet om competitiepunten, maar wel om de kortste weg naar Europees volleybal. Want je weet maar nooit.

Voor je het weet speel je de finale tegen Dynamo, Orion of Lycurgus en kun je zomaar in Verweggistan om Europese eer volleyballen. Het is de stip op de horizon waar de teams naar toe willen. Om er te komen moet wel de eerste stap gezet worden, dus voorronde en eerste ronde overleven.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.