Vizier op volleybal

 

Indeling voor nationale bekertoernooi (v)

VoV, 17-07-2019. 6:18 uur.  De competitie begint dit jaar bij de dames voor Topdivisie en lager op 21 september. Voordat de strijd om de punten weer in alle hevigheid losbarst wordt er door de divisies lager dan de Topdivisie eerst nog de voorronden en eerste ronde van het nationale bekertoernooi gespeeld.

Het bekertoernooi begint al op 7 september met een aantal wedstrijden tussen teams die onder elkaar gaan uitmaken wie zich voor de eerste ronde op 14 september gaan plaatsen. Bij de diverse poules hebben we deze wedstrijden vermeld. De winnaar wordt dus in die poule ingedeeld.

Die eerste ronde bestaat in de regel uit vierkampen voor teams tot en met de eerste divisie, die zich daarvoor uiteraard wel moeten hebben ingeschreven. De indeling is zeer regionaal. Een team uit Limburg zal dus niet snel naar Groningen hoeven te reizen. Verder doen regionale bekerwinnaars zoals bijvoorbeeld Krekkers Dames2 ook mee.

In poule A zijn ingedeeld VC Bolsward, CSV, Dok en Emmen ’95. De wedstrijden worden gespeeld in De Middelzee in Bolsward.

Poule B wordt gevormd door de teams SVI, Tjoba en Olhaco. Met eventueel de winnaar van de voorronde wedstrijd op 7 september tussen De Bevers en IBM Client Innovation Center Benelux Veracles als vierde team. De Bevers heeft thuisvoordeel, de eerste ronde wordt er in ’t Trasselt te Hoogeveen gespeeld.

Poule C is het domein van Timax / DeVoKo, Krekkers Dames 2 en WVC Volley Wierden. De spiksplinternieuwe Dorper Esch is gastheer. Met eventueel de winnaar van de voorronde wedstrijd op 7 september tussen De Bevers en IBM Client Innovation Center Benelux Veracles als vierde team.

De indeling in B of C zal wel afhangen van de winnaar, gezien het regionale karakter.

Poule D wordt gespeeld in de Haambrink in Maria Parochie. Daar ontvangt Krekkers de buren van Dynamo Tubbergen en Wevo ’70. Als vierde doet de winnaar van de voorronde Trivos vs Tornado Geesteren mee aan deze vierkamp.

Poule E wordt gespeeld in de Meerwaarde in Barneveld. SSS, Rivo en Rosstars zijn daar zeker te gast en verder kan dat nog Spaarnestad of Taurus zijn. Die twee ploegen spelen nog eerst in de voorronde in Haarlem tegen elkaar.

Poule F is helder en duidelijk. Daar zijn de vier teams voor de vierkamp bekend en ook de plaats van handeling. In de Kees Boekehal in Bilthoven spelen Irene, Zaanstad, Armixtos en Ledub tegen elkaar voor een plek in de volgende ronde.

Poule G bestaat uit Kalinko, Next Volley, en de winnaars van de voorronde wedstrijden tussen VC Olympia vs HLB van Daal en SOMAS / Activia vs Spivo. De Houtrust Sporthal in Den Haag is het strijdtoneel voor de duels. Olympia en Activia hebben op 7 september bij de voorronde thuisvoordeel.

Poule H wordt gevormd door Sovoco, VC Wik, Ledub Dames 2 en Voleco. Gespeeld wordt er in de Zuiderpoort in Budel.

En als laatste poule I, waarin AVV Keistad, NVC en de winnaars van de voorronden tussen Halley vs Lutheria en Leython DC vs VTC Woerden. Gespeeld wordt er in Merwestein in Nieuwegein en bij de voorronden hebben Halley en Leython thuisvoordeel.

En dan staat er in het programma ook nog een voorronde tussen Pegasus Nijmegen en Heva VCV Varsseveld. Op 7 september in de Topsporthal T-Kwadraat in Tilburg. De winnaar van dit duel is nergens bij ingedeeld in de eerste ronde. Wellicht is er hier iets fout gegaan.

Het duurt nog even voor het zover is, maar voor de teams die de voorronden en de eerste ronde niet als mooie oefensessies beschouwen is het dus zo dat er vanaf 7 of 14 september weer om het echie gaat. Nog niet om competitiepunten, maar wel om de kortste weg naar Europees volleybal. Want je moet tenslotte in je kansen blijven geloven!

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Rudy van ’t Rood.