Indy Baijens met Chemik Police Pools kampioen

VoV, 21-04-2021. 6:25 uur. Een beslissende vijfde wedstrijd, die geheel in de lijn van de eerste drie uitslagen zou passen, kwam er niet. Nadat drie wedstrijden met een tiebreak waren beslist, wist Chemik Police gisteravond de vierde thuis met 3-1 te winnen en de 2-1 in wedstrijden naar 3-1 te tillen. En daarmee pakte de ploeg van Indy Baijens de Poolse titel.

De drie eerste sets waren met 25-23, 23-25 en 25-22 nog wel zeer spannend in de finale, in de vierde pakte Chemik Police kordaat door en eiste de winst op.

In de openingsset liep de ploeg van Indy Baijens van 18-18 uit naar 21-18. Bij 23-23 was Rzeszow er weer naast, maar verloor daarna de laatste twee rally’s. In de tweede set een omgekeerd verloop. Rzeszow stond met 17-22 voor, Chemik Police nam de leiding bij 23-22 over, maar kreeg met een driepunter tegen geen beloning voor de inhaalrace.

In de derde doorgang pakte de thuisploeg na 18-18 een 22-19 voorsprong en liet zich deze keer bij de big points niet meer verrassen. Al kwam Rzeszow met 23-22 nog dichtbij. De vierde set werd een overweldigende zege voor de thuisploeg. Met 7-2 en 16-7 koersten ze af of de titel, die hen niet meer kon ontgaan bij een dergelijke voorsprong. Met tien punten verschil sloten ze af.

Jovana Brakocevic (Chemik Police) en Kiera van Ryk (Rzeszow) waren met 24 punten de topscorers van de partij. Indy Baijens kreeg geen speeltijd. Serverend waren de ploegen elkaars gelijke (7 om 7 punten), blokkerend had Chemik Police een +4 als voordeel en aanvallend was dat een +1.

De strijd om de derde plaats in Polen is nog niet beslist. LKS Lodz met Britt Bongaerts de hele wedstrijd op spelverdeling, won thuis met 3-0 en bracht de stand op 2-2 in de best-off-five serie. Met 25-23, 25-19 en 25-17 waren ze deze keer te sterk voor Radom.

De drie punten voorsprong bij 16-13 was Lodz bij 22-21 op één puntje na kwijt, de sterke finish zorgde echter alsnog met 25-23 voor de winst. In de tweede set maakte Lodz het verschil van 15-12 naar 20-15 en in de derde en laatste set liepen ze van 17-16 uit naar 23-16. In deze twee sets gaven ze de winst na die tussenstanden niet meer weg. Britt Bongaerts scoorde 3 punten.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Tauron Liga.