Scudetto voor de Kruijf en Conegliano.

VoV, 21-04-2021. 6:21 uur. Imoco Volley Conegliano is voor de vierde keer in de clubhistorie Italiaans kampioen geworden door de tweede wedstrijd van de best–off– three serie in de play-offs met 1-3 bij Igor Gorgonzola Novara te winnen en de titelstrijd zo met 2-0 in hun voordeel te beslissen. Na 2016, 2018 en 2019 is het de vierde Scudetto voor de ploeg van Robin de Kruijf. Met de landstitel maakt Conegliano de tripple perfect, ze wonnen dit jaar ook al de Supercup en de Beker. In zowel de competitie als de play-offs bleven ze ongeslagen. Het volgende doel is Europees Champions League goud, de finale is op 1 mei in Verona. Tegenstander VakifBank Istanbul.

De eerste twee sets waren een vervolg op de super spannende eerste wedstrijd in deze serie. Met 29-31 en 26-24 gaven de teams elkaar geen haarbreed toe, daarna trok Conegliano met 18-25 en 22-25 de winst naar zich toe.

In de openingsset gaat het tot 17-16 gelijk op, de serie naar 20-16 had de beslissing kunnen en misschien wel moeten zijn. Middels Egonu kwam Conegliano terug, bij 22-22 waren ze ernaast en bij 23-24 kregen ze setpoint. Beide teams kregen daarna nog een paar keer de kans de set winst te pakken, uiteindelijk maakte Paola Egonu met haat 13de punt in deze set de beslissende 29-31.

In de tweede set waren de teams tot aan 12-12 elkaars gelijk, daarna pakte Conegliano een 12-14 voordeel, dat door Novara meteen ongedaan werd gemaakt door een serie naar 16-14. Dat verschil stond er bij 21-19 nog, in de finale stevende Conegliano op de zege af. Folie scoorde de 23-24, Daalderop maakte gelijk. De ace van Smarzek en het blokpunt op Egonu betekenden tenslotte de 26-24 winst.

In de derde set kwam Conegliano na 6-9 op 9-14 en 12-15. Het voordeel lag steeds aan hun kant. Met Hill en Egonu als afronders bouwde Conegliano een 14-21 voorsprong op, die ze met 18-25 winst afsloten. De ploeg van Robin de Kruif maakte daarna het in de vierde set af. Van 8-9 liepen ze uit naar 8-13, waarna de zege, in een nog wel spannende set finale, niet meer in gevaar kwam. Via 14-19, 19-22 en 22-23 werd het 22-25 en 1-3. Het laatste punt scoorde Folie.

Nika Daalderop, ze scoorde totaal 12 keer en werd met Bosetti topscorer bij haar ploeg, moest met Novara dus genoegen nemen met het zilver. Hun aanvallende scoringspercentages waren 24% (Daalderop) en 46% (Bosetti). Paola Egonu werd met 35 punten de topscorer en MVP van de finale. De Kruijf maakte 6 punten.

gh @ Vizier op Volleybal, Foto’s Rubin LVF.