Indy Baijens scorend belangrijk voor Chemik Police

VoV, 15-02-2021. 5:00 uur. In de Poolse Eredivisie dames blijft het spannend aan de top. Mede door onverwachte uitslagen. Zo leed LKS Lodz van Britt Bongaerts een 3-1 nederlaag bij Ligionowo, dat zesde staat, en wist Chemik Police uit bij Wroclaw, de nummer tien op de ranglijst, de winst pas via een vijfsetter binnen te halen.

Chemik Police maakte twee keer een achterstand in sets ongedaan voordat het in de tiebreak definitief met Wroclaw kon afrekenen. De gewonnen sets werden met overmacht gepakt. Eerst maakten ze met 15-25 de 25-22 ongedaan, en daarna nogmaals met 15-25 de 25-17 uit de derde set. In de beslissende vijfde set waren ze met 11-15 de betere ploeg.

Een scorende hoofdrol was er in dit duel weggelegd voor Indy Baijens, die als mid maar liefst 18 punten, waarvan 4 keer blokpunten, liet noteren. Daarmee werd ze topscorer van haar ploeg en op één puntje na topscorer van de wedstrijd. Ze had met haar punten een hele belangrijke bijdrage aan de uiteindelijke zege.

LKS Lodz van Britt Bongaerts leed een 3-1 nederlaag bij Legionowo. Twee sets hielden de ploegen elkaar in evenwicht (25-22, 20-25), daarna sloeg de weegschaal heel duidelijk door in het voordeel van de thuisploeg. Na twee sets werd Bongaerts, ze scoorde 1 keer, vervangen. De derde en vierde set gingen met 25-17 naar de thuisploeg. Vroege achterstanden (10-5 in de derde en 7-0 in de vierde) kon Lodz niet meer ongedaan maken.

In de stand gaat Rzeszow met 19-46 aan de leiding. Radom staat op 19-43, Lodz is derde met 20-40 en Chemik Police staat op de vierde plaats met 18-37.

Bij de mannen in Polen leed Olsztyn van Robbert Andringa een 0-3 nederlaag tegen Skra Belchatow. In de eerste twee sets waren de verschillen maar klein, maar uiteindelijk wel in het voordeel van de bezoekers. Met 23-25 en 38-40 kwam Belchatow op 0-2 en in de derde set was het met 16-25 een stuk sneller afgelopen. Andringa scoorde 6 punten, hij stond twee sets in de basis en had daarvoor in de eerste een invalbeurt. Olsztyn staat achtste.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Chemik Police.