Inter Rijswijk H1 stinkt er bijna in

VoV, 13-10-2021. 4:00 uur. Menig team zal het overkomen. Je kent je tegenstander en diens uitslagen door en door. Je weet dat je het aan je stand verplicht bent om te winnen. Langzaam sluipt het in het team… Onderschatting ligt op de loer. Hoe de waarschuwingen ook klonken van hoofdcoach Willem Jan van Yperen, het overkwam Inter Rijswijk toch. De tegenstander van afgelopen zaterdag, de Utrechtse volleybalstudenten van Protos heren 1, kent een grillig begin van het seizoen. Zo wisten ze vorige week hun eerste punt van het seizoen te pakken tegen Peelpush. Inter zou de studenten wel even gaan pakken.

Een gewaarschuwd team telt voor twee, maar dat ging niet op voor Inter in de eerste set. Het waren de servicebeurten van Kees de Hoogh en Peter Veldman die de Rijswijkers in het spel hielden. De jonkies van Protos lieten daarentegen zien wat Inter Rijswijk naliet: ze waren scherper en vochten harder voor ieder punt. Het leek even spannend te worden, maar Protos trok tijdens het eerste setpoint meteen de set naar zich toe: 25-23.

De inbreng van Noud Doornheim in de tweede set bracht de Rijswijkse formatie nieuw elan. Het middenduo Bart Jan Stolk en Jon Sybren de Jong werden regelmatiger bereikt door de spelverdeling en een ontketende Peter Veldman zorgde voor de rest van de punten. Na bij het begin van de set een voorsprong te pakken, lukte het Inter om de teugels strak gespannen te houden. Met 15-25 wist de Rijswijkse formatie de stand tot 1-1 te brengen.

De derde set leek nog een grotere overwinning te worden, maar bij de laatste punten stotterde de puntenmachine even. Hoewel de derde set tevens met 15-25 binnengehaald werd, kregen de studenten weer hoop. Ze probeerden in de vierde set nog een keer alles uit de kast te halen en werden gesteund door een enthousiast publiek. Op 17-19 leek het even alsof het publiek nog een spectaculair slot van de wedstrijd kon verwachten. Rijswijk wilde er echter niets van weten. Ze waren op tijd bij de les en volleybalden zich onder de druk van Protos uit. Met 20-25 werd de vierde set en de 1-3 overwinning bijgeschreven.

Ondanks de verloren set deden de mannen van Willem Jan van Yperen goede zaken. De tweede plaats in de Topdivisie B achter Volley Tilburg wordt op dit moment gedeeld met de het tweede herenteam van Sliedrecht Sport. Met laatstgenoemde mag Inter aanstaande zaterdag de strijd aangaan in een directe confrontatie in thuishal de Altis. Om 19:30 uur zal de eerste bal geslagen worden in deze wedstrijd om de tweede plaats. Tot dan.

gh @ VoV, verslag door Pim Mossel, Inter Rijswijk. Foto door Yansong Yan.