Donitas Dames 1 heeft wind mee!!

VoV, 13-10-2021. 4:05 uur. Het verlies tegen DROS-Alterno Dames 1 van vorige week was er één om veel van te leren. Het is géén vergeten en door, maar laten triggeren om ons eigen spel weer te laten zien in de Struikhal voor ons eigen publiek. Nieuwe trainingsweek met nieuwe kansen. Waar de één in een nieuw optrekje trekt in de stad, wordt er door een neuroscience smartie een congres bijgewoond in Lissabon, worden er voorbereiden getroffen voor het themafeest (geel zoekt blauw) en krijgt de ander helaas het telefoontje waarvoor gevreesd werd: een afgescheurde voorste kruisband. Dikke kus voor jou Mijk!

Einde van de week mocht Donitas optreden tegen de Friezinnen út Snits. Tegearre mei de Snekers fan ús team sil it volleybalfjild folslein fol wêze mei Snekers.

Iets later dan gepland begonnen we aan de eerste set. Met mooie aankomende servespasses van onze Claire, die weer haar eerste volledige wedstrijd mocht spelen dit seizoen na een tripje naar het Martini, begon Donitas uitstekend aan de wedstrijd. Hierdoor kon Iris perfect de spelverdeling onder haar hoede nemen en werden deze keurig afgemaakt aan het net door o.a. Overtoom!! Onze Lotto mocht op de middenpositie meerdere kill-blocks noteren. Deze mooie flowchart resulteerde in een classy 25-18 setstand.

Strijdlustig als we zijn, beukten we de tweede set door. Er werd intelligent gespeeld en gebruik gemaakt van de analyses vooraf. Thanks Woet! De set kende lange rally’s die vaak door Donitas beslist werden. De foutenlast in de serve steeg, maar de set werd afgemaakt met 25-19 mede dankzij meer aanvals- en blokpunten.

De start van de derde set liep wat minder vlekkeloos en Donitas keek al snel tegen een 0-4 achterstand aan. Time-out en alle koppies bij elkaar. Eigen spel is the key! Gedurende de gehele set werd er constant tegen een achterstand aangekeken en de dubbele wissel kon het verschil niet meer maken. Met het publiek achter ons, trok Sneek echter aan het langste eind. Met 22-25 ging de derde set naar de Friezinnen út Snits.

De vierde set was minder spannend dan de derde set. Het eigen spel werd weer uitstekend opgepakt. Twee services bij beide teams waar we maar niet te veel over zullen uitwijken, gaven wel een lach op het gezicht bij ieder in de Struikhal. Kan gebeuren toch ;). Kreten als ‘we beuken ze de moeder’ en ‘lekker bitches’ passeerden de revue. Het solide pass-fundament was terug en daardoor kon de spelverdeling met veel variatie de aanvallers bedienen. Donitas had WIND MEE en beëindigde de wedstrijd met 25-13.

3-1 winst, HEERLIJK! Sneek: Noflike reis werom. Verkleedspullen uit de tas, drankje in de hand en op naar de sportsbar (inclusief een kijkje bij de Knickerbockers). Zondag allemaal weer bijgekomen en nagenoten van een heerlijke thuisdag. Op naar een nieuwe trainingsweek waar we ons in het weekend wederom mogen zegenen met een thuisdag. 18:00 uur in de Struikhal tegen Apollo 8 dames 2, be there!

gh @ VoV, verslag van Donitas Dames 1, MAND. Foto Elise Goossen – Haarhuis.