Vizier op volleybal

 

Inter Rijswijk wint 3x GOUD bij NGJK 2023

VoV, 14-05-2023. 19:51 uur. In het noordelijke Hoogeveen werden de nationale jeugdkampioenschappen gehouden voor jongens en meisjes A, B en C. Inter Rijswijk was met 3 teams het sterks vertegenwoordigd. Alle drie de teams behaalden na een zeer zware toernooi dag het GOUD. Drie van de zes kampioenschappen gingen dus naar Inter Rijswijk. Een unieke en zeer knappe prestatie en een teken dat de jeugdopleiding bij Inter Rijswijk goed werkt.

Bij JC was het een hele spannende finale tegen Sliedrecht Sport JC. Waarbij er een 3e set nodig was om tot een beslissing te komen. Ook in de derde set ging het heel lang gelijk op. Het werd spannender en spannender. Rond het 13e punt van deze set, was Inter Rijswijk JC net iets slagvaardiger en trok zo de overwinning en het NGJK-kampioenschap naar zich toe.

Het JB-team heeft het zeer succesvolle seizoen (kampioen topklasse, bekerwinnaar, 2e NOJK) overtuigend afgesloten met een 1e plek op het NGJK. Het hele toernooi, was er een goede serve druk, waardoor de spelopbouw bij de tegenstander regelmatig werd ontregeld. Zo ook in de finale tegen Dros Alterno. Met een eigen lage foutenlast en een effectieve side-out werd de overwinning veiliggesteld.

MA1 van Inter Rijswijk was de ploeg om in de gaten te houden tijdens dit NGJK (Nederlands Gesloten Jeugd Kampioenschap). Met het Regio Kampioenschap in de hoofdklasse en in de Topklasse en het winnen van het Beker kampioenschap, weten deze meiden als geen ander wat het is om in de spotlight te staan. Met een indrukwekkende reeks wedstrijden (ongeslagen in de competitie) bewijzen deze speelsters dat ze tot de absolute top behoren.

Inter Rijswijk MA1 was dan ook goed gemotiveerder om ook het NGJK in de wacht te slepen. De poulewedstrijden werden alle drie met 2-0 gewonnen, waardoor ze in de finale tegen het jeugdteam van VC Sneek moesten aantreden. VC Sneek is de nieuwe kampioen bij de eredivisie dames en wordt gezien als een kweekvijver voor het dames volleybal.

De finale werd dan ook een “echte” finale. De sets werden over en weer verdeeld tot een 1-1 stand. Een beslissende 3e set moest bepalen wie het Nationale Jeugd kampioenschap zou behalen. De fysiek vermoeide meiden van beide teams richtte zich nogmaals op om de strijd aan te gaan. Na een zinderende strijd, waarin het gelijk op gaat, weet Inter Rijswijk zich toch los te werken van VC Sneek met een goede servicereeks. Deze voorsprong gaven ze niet meer uit handen. MA van Inter Rijswijk zette hiermee de kroon op het seizoen met het Nederlands Kampioenschap.

gh @ VoV, bron en foto’s Peter Honselaar, Inter Rijswijk.