Vizier op volleybal

 

Inter Rijswijk wint en kijkt uit naar de kwartfinale Beker

VoV, 24-02-2024. 5:36 uur. Na de eerste twee (beker)duels in januari leken de mannen van Inter Rijswijk de boel aardig op de rit te hebben na de coronapauze. Er volgden echter twee decepties op een rij. Tegen Sliedrecht Sport en VV Zaanstad was het niveau niet om over naar huis te schrijven. Bij deze, het schrijven is dan ook niet gebeurd. Afgelopen zaterdag lagen er vooraf kansen om tegen Peelpush in het mooie Meijel het een en ander recht te zetten. Thuis werd er nog florissant van de Meijelse gasten gewonnen. Maar in het verleden behaalde resultaten, puntje puntje puntje…

De scherpte komt de afgelopen weken langzaam terug in de het team van coach Willem Jan van Yperen. In de eerste en de tweede set liet het echter teveel met zich sollen. Daarbij liep het continu achter de feiten aan. Matige service druk, beperkte side-out en weinig vechtlust waren het recept in de eerste set voor de Rijswijkse mannen. Daarbij viel libero Jurriaan Vink ook nog uit in de eerste set. We zullen er verder maar weinig woorden aan vuil maken. Gelukkig haalde Inter Rijswijk wel meer punten dan vorige week in de eerste set. 25-17.

Jeffrey van Wijk mocht in de setwissel het gele tricot van Jurriaan Vink overnemen, en met een flinke donderspeech van coach Willem Jan van Yperen werd de tweede set gestart. In die set leken de Rijswijkse mannen enigszins wakker geschud. De hele set was het stuivertje wisselen met de gastheren. Aan de hand van de enthousiaste Noud Doornheim en de sterk serverende Peter Veldman leek Rijswijk zich weer op te richten. Een te hoog foutenpercentage deed Inter Rijswijk echter de das om en liep het verder achter de feiten aan. Met 25-20 ging de set naar Peelpush.

Set drie werd sterker gestart. Bart Jan Stolk bracht met zijn service meer druk vanaf de servicelijn aan het begin van de set. Dat was direct voor het hele team een teken om druk op te bouwen. De passing werd stabieler en daardoor kon Roel Oude Nijhuis door de spelverdeling goed gevonden worden op het midden. Kees de Hoogh liet andermaal zien welke potentie hij in huis heeft en was vanaf set 3 een plaag voor de rechtsvoor van Peelpush. Met 15-25 werd er in de derde set afgerekend met Peelpush.

Voor het vervolg van het verslag zouden de toetsen “ctrl + c” “ctrl + v” goed van pas komen. De vierde set startten de Rijswijkse mannen sterker dan de gastheren, maar boven de 20 haperde de Rijswijkse motor. Een serviceserie van Peelpushzijde kon na twee time-outs pas doorbroken worden. Het “dubbele wissel-duo”  Daniel Bassie en Max van Straten zorgden samen in een-tweetje voor het laatste punt. Inter Rijswijk sleepte zo, op basis van set 3 en 4, een terechte vijfde set uit het vuur.

Des te langer de wedstrijd duurde, des te lelijker het volleybal werd. Aan beide zijden werd er keihard gewerkt voor ieder punt. Geen van de beide partijen wilde zich gewonnen geven. Het eerste punt ging naar de Meijelenaren. In de eerste helft van de laatste set liep Inter Rijswijk nog achter de feiten aan. Met 8-7 volgde de veldwissel. Daarna leek het alsof Inter Rijswijk ineens wind mee had. De serviceseries van Bart-Jan Stolk en Daniel Bassie gaven de Rijswijkse mannen meer ruimte om te volleyballen en uit te lopen.

Kees de Hoogh tekende voor het laatste punt. Op aanwijzing van coach van Yperen, transformeerde hij zijn sprongservice in een verrassende float. Met een flagrante ketser tot gevolg. Een 2-3 winst in Limburg. Een wedstrijd met twee gezichten, waarin Inter Rijswijk verder moet borduren op de flow die in set 3, 4 en 5 ontstond.

Die flow is hard nodig, want het eerste volgende hoogtepunt is al snel: donderdag 24 februari. Inter Rijswijk mag strijden in de Nationale Bekercompetitie. In de kwartfinale mag er thuis aangetreden worden tegen eredivisionist VCN. Een bijzonder duel voor de Rijswijkse mannen. Vanaf 20.00 uur zal het centercourt in sporthal de Altis gereed zijn voor een heus bekerduel. En iedereen weet: niets is zeker in de beker.

De wedstrijd is via  DEZE LINK  naar de livestream te volgen.

gh @ VoV, verslag door Pim Mossel, teamfoto door Yunsong Yan.