MTV Stuttgart met één been in CEV Cup finale.

VoV, 24-02-2022. 6:00 uur. MTV Stuttgart van het Nederlandse trio Lohuis, Timmerman en Jasper doet nog op drie fronten mee om de prijzen. In de Bundesliga om de Meisterschaft en de Pokal en in Europa om de CEV Cup. Gisteravond was het tegen Mladost Zagreb zaak om zich in dat laatste toernooi naar een goede uitgangspositie voor de thuiswedstrijd te spelen. Via zeges tegen Busto Arsizio en SC Schwerin was Stuttgart doorgedrongen tot de halve finale.

Het lukte Stuttgart om voor de thuiswedstrijd de beste uitgangspositie bij elkaar te slaan. Via de 1-3 zege in Zagreb hebben ze bij de return in eigen huis aan twee sets genoeg voor het ticket voor de eindstrijd.

Mladost slaagde erin om in de eerste set een 5-10 achterstand om te draaien in een 11-10 voorsprong, maar op de serie van 12-11 naar 13-18 hadden ze daarna geen antwoord. Stuttgart won de eerste set met 18-25. In de tweede nam de thuisploeg na 12-12 een 15-12 voorsprong, Stuttgart kwam bij 17-16, 18-17 en 19-18 tot op één puntje afstand, maar verloor de side out op 20-18, waardoor het drie punten achter kwam. Via 25-21 werd het 1-1 in sets.

In de derde doorgang had de ploeg van het Nederlandse trio bij 5-9 al een mooi verschil op het scorebord staan, na 14-16 maakten ze er met een serie van zeven punten 14-23 van en wonnen met 15-25. In de laatste set werd 11-10 in 11-15 veranderd, Mladost hield een poosje zicht op een vijfde set (17-18), maar ging bij de big points ten onder. De 18-21 en 19-23 waren de voorbodes van de 22-25 en 1-3 zege voor Stuttgart.

Stuttgart scoorde op alle onderdelen beter dan hun gastheren. Een plus 1 op de aces, een plus 4 blokkerend en een plus 15 voor de aanvallende punten. Hierin hadden Krystal Rivers en Simone lee met elk 23 punten een groot aandeel. Juliët Lohuis scoorde 8 keer. Eline Timmerman liet hetzelfde aantal noteren. Juliët maakte 3 blokpunten, Eline vier. Hester Jasper speelde niet.

De andere halve finale bij de dames tussen Alba Blaj en Eczacibasi Vitra eindigde in een 0-3 zege voor de Turkse ploeg, dat daarmee ook met één been in de finale staat..