SSS houdt zicht op vierde plaats

VoV, 24-02-2022. 9:13 uur. Met de 1-3 zege gisteravond tegen ZVH deed SSS Barneveld goede zaken voor de fel begeerde vierde positie in de Eredivisie. In Zevenhuizen pakten ze de winst via 25-22, 17-25, 22-25 en 19-25.

Na een maand coronapauze stond er een fitte SSS-selectie, die de kansen op een vierde plaats in eigen hand wilde houden. Dat voornemen haalde in de eerste set nog bakzeil, daarin kwam ZVH van een 12-15 achterstand terug naar een 16-15 voorsprong en had bij 20-18 een beslissend verschil te pakken. Na de 23-22 waren de laatst twee punten voor de thuisploeg.

Na de verloren eerste set herpakte SSS zich en kwam in de tweede (17-25 na 10-15 en 15-21) en derde (22-25, na 13-19 en 19-24) niet noemenswaardig meer in de problemen. In de vierde set kwam ZVH van achterstand bij 15-15 op gelijke hoogte, bleef tot 19-21 in het spoor van SSS maar moest toen afhaken.

SSS was op alle onderdelen het beste, ze hadden een plus 8 voor aces, een plus 6 voor de aanvallende punten en een plus 2 voor de blokpunten. Tom Koops van SSS werd met 20 punten topscorer van de partij, zijn ploeggenoot Kian Macnack scoorde 16 keer. Bij de thuisploeg was Benjamin Parkinson met 14 treffers het succesvolst.

De stand rond positie vier is nu: 4> Taurus 17-24, 5> SSS 15-22, 6> Sliedrecht Sport 15-20. De rol van VoCASA (18-20) lijkt uitgespeeld. Zaterdag speelt SSS thuis tegen Dynamo, Taurus krijgt Orion op bezoek en Sliedrecht Sport reist naar VCN, de nummer voorlaatst in de stand.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto SSS Barneveld.