Vizier op volleybal

 

Internationale toptransfers (en blijvers)

VoV, 09-06-2020. 4:32 uur. Het internationale toptransfernieuws concentreert zich voor een groot deel in Italië, het land waar vele hedendaagse volleybal sterren hun dagelijkse boterham verdienen. En het beleg erop en de kop thee/ koffie erbij. Niet verwonderlijk dus dat de (volleybal) media daar dagelijkse een portie transfers/ blijvers te melden hebben.

Wij deden een greep uit al dat nieuws, met name waar het ons, en wellicht ook bij u bekende namen betrof. Verder is er natuurlijk ook in Turkije volop beweging in de selecties, net als bij ons is het in die landen ook een komen en gaan!

Laten we bij de mannen in Italië beginnen, bij een van de aansprekende namen. Ivan Zaytsev keert Italië de rug toe en vertrekt van Modena naar het Russische Kuzbass. Daar hebben de media vol van gestaan, de teamcaptain van de Italianen gaat terug naar het geboorteland van zijn vader. De Amerikaanse superster Matthew Anderson, een collega van Zaytsev bij Modena, verkast naar China en gaat voor Shanghai spelen.

Andere sterren in de Italiaanse competitie blijven hun club wel trouw. Zoals Osmany Guantorena, die net als Yoandy Leal en Robertlandy Simon hun contract met Civitanova hebben verlengd. Daar staat tegenover dat de Braziliaanse spelverdeler Bruno Rezende na een paar jaar Italië terugkeert naar zijn vaderland. Hij gaat voor Taubaté spelen.

Piacenza heeft met Georg Grozer, hij komt over van Zenit Kazan Petersburg, een echte volleybalnomade binnengehaald. De Duitse mannetjesputter Grozer speelde eerder in Duitsland, Polen, Qatar, China, Korea en Rusland en gaat dus nu in Italië het publiek van zijn geweldige smashes laten genieten.

Bij de dames gaat de Poolse Malwina Smarzek, VNL-topscorer van vorig jaar, van Bergamo naar Novara. Zij krijgt daar als teamgenotes de teamcaptain van de Italiaanse nationale ploeg, midspeelster Cristina Chirichella en verder de Amerikaanse spelverdeelster Micha Hancock, die beiden bijtekenden bij Novara.

Conegliano van Robin de Kruijf zal volgend seizoen ook zeker weer meedoen om alle prijzen in Italië. Paola Egonu, diagonaal van wereldformaat is gebleven, net als de Poolse spelverdeelster Joanna Wolosz, de Italiaanse Miriam Sylla en Oranje mid de Kruijf ook. Naast de Italiaanse international Raphaela Folie is Sarah Fahr, ook international in Italië, als derde mid aangetrokken. Libero Monica de Gennaro verlengde ook. De Duitse Jennifer Geerties keert terug in die Heimat, zij gaat bij SC Dresden spelen.

Scandicci, dat volgend seizoen niet langer gebruik kan maken van de diensten van Lonneke Slöetjes en de Mexicaanse passer loper Samantha Bricio, heeft wel verlengd met spelverdeelster Ofelia Malinov, de Poolse Magdalina Stysiak en de Italiaanse speelsters Lucia Bosetti en Pietrini.

Kim Yeon Koung verlaat Eczacibasi Vitra Istanbul. De Pink Spiders uit Korea wordt haar nieuwe ploeg. En ook gouden Olympiër Natalia Pereira verlaat Vitra. Zij stapt over naar Dinamo Moskou, waar ze collega wordt van Goncharova en Fetisova. En een andere aderlating voor de Turkse ploeg is het vertrek van de Amerikaanse spelverdeelster Carli Lloyd, zij gaat weer in Italië spelen, bij Casalmaggiore.

Michelle Bartsch, die halverwege het afgelopen seizoen, naar VakifBank kwam, heeft haar contract verlengd. Net als Gabi, spelverdeelster Cansu en de mids Günes en Kubra Akman.

De Belgische Britt Herbots speelt volgend seizoen bij Novara, haar landgenote Freya Aelbrecht verruilt het Turkse THY, waar ze collega was van Anne Buijs, voor Perugia, waar ze collega wordt van Nicole Koolhaas.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.