Vizier op volleybal

 

Iris Vos en Noa de Vos verlaten Team 24

VoV, 29-09-2022. 12:28 uur. Met de overstap van international Iris Vos van Team24 naar Sliedrecht Sport, is Dames 1 op volle sterkte om ook in het komende seizoen weer een gooi te doen naar de prijzen. De twaalfde plek in het team wordt gereserveerd voor speelsters uit Dames 2.

“Iris is een mooie aanwinst voor ons team”, licht trainer-coach Elroy Bezemer toe. “Ondanks dat ze nog jong is, heeft ze al veel ervaring op het hoogste niveau.” De volgende maand 20 jaar aantikkende Vos speelde eerst bij D.O.S.C. (Den Dolder) en SV Irene (Bilthoven), voordat ze overstapte naar het Talentteam Papendal. Hier speelde de zowel als passer-loper als diagonaal uitkomende speelsters de afgelopen vier seizoenen; waarvan het laatste in Team22.

Sinds 2017 speelt Vos in Oranje. Gestart in pré-jeugd Oranje, beleefde ze afgelopen zomer haar debuut in het ‘grote’ Oranje tijdens de Volleyball Nations League.

Hybride: Na het terugtrekken uit de competitie van Team24 heeft ze, net als Jolijn de Haan, gekozen voor een hybride model, waarbij ze haar volleybalopleiding en begeleiding blijft krijgen op Papendal. Daarnaast gaat twee keer per week bij Sliedrecht trainen en speelt alle wedstrijden mee.

Vos: “Ik heb er veel zin in. Sliedrecht is een team met veel potentie. Ik zie zeker kansen om ver te komen in de competitie. Daarnaast denk ik dat ik veel kan leren van teamgenoten en hopelijk geldt dit ook andersom.”

Met Vos erbij is het elftal bekend waarmee Sliedrecht Sport aan komend seizoen gaat beginnen. De twaalfde plek wordt vrijgehouden om ervaring op te doen voor talentvolle speelsters uit Dames 2.

Dames 1 Sliedrecht Sport 2022-2023: libero Emma Rekar, spelverdelers Eline de Haan en Noa Rahangmetan, middens Pascalle Cnossen, Lana Lijkendijk en Mille Kjosås en passer-lopers Jolijn de Haan, Dagmar Mourits, Louise Bijlsma, Iris Vos en Julia Joosten.

De 18-jarige passer loper Noa de Vos speelt het komende seizoen voor Team Eurosped. Ook zij komt over van Team 24. Team Eurosped heeft met deze nieuwe aanwinst de selectie op dertien speelsters gebracht. Vanwege de terugtrekking van Team 24 uit de competitie moest ook zij op zoek naar een nieuwe club, die ze dus in de ploeg van trainer/ coach Jeffrey Scharbaai heeft gevonden.

De Team Eurosped selectie voor volgend seizoen bestaat tot nu uit de spelverdeelsters Charlot Vellener en Daphne Broekhuis, de libero’s Luna Broekhuis en Ronja Kruber, de diagonalen Anneclair ter Brugge en Lavinia Maiorano, de midspeelsters Ilse Sinnige, Eline Geerdink, Maureen van der Woude en de passer lopers Evie van Kerkvoorde, Sarah Knol, Laura Roelofs en de laatste aanwinst Noa de Vos.

gh @ VoV, bron o.a. persbericht Sliedrecht Sport. Foto’s Rudy Biekart en CEV.