Vizier op volleybal

 

Itapema: Sinnema/Bloem door kwalificatie

VoV, 15-05-2019. 17:10 uur. Bij het vier sterren toernooi in Itapema, Brazilië , dat wil overigens niet zeggen dat er maar vier sterren meedoen maar zegt iets over de zwaarte en het prijzengeld van het toernooi, hadden alle 16 damesteams die zich nog moesten kwalificeren voor het hoofdtoernooi in de eerste ronde een bye gekregen, ze waren vrijgeloot en gingen allemaal meteen door naar de tweede ronde.  Hè, wat nou, waarom heet die tweede ronde dan niet gewoon de eerste ronde?

Dus ook het BTN tweetal Jolien Sinnema / Laura Bloem kreeg een vrijgeleide naar ronde twee, waarin ze tegen het Japanse duo Chiyo / Sakaguchi moesten spelen. De prijs voor twee gewonnen sets is deelname aan het hoofdtoernooi.

In de openingsset nam het Japanse tweetal na de 7-8 tussenstand afstand naar 8-12 en in het middendeel van de set hadden ze bij 9-14 en 11-16 zelfs vijf punten voorsprong. Het BTN duo knokte zich terug in de wedstrijd en kwam puntje voor puntje dichterbij, totdat ze bij 19-19 de gelijke stand weer op het scorebord hadden staan.  De inhaalactie vanaf 17-19 sloten ze met 21-19 setwinst af.

In set twee lukte het Sinnema / Bloem niet om met succes een achterstand in te lopen. Na de 9-9 gelijke stand, liep Japan uit naar 9-12, waarop het Oranje duo constant in de achtervolging bleef, maar het bijvoorbeeld bij 14-16 en 15-17 niet voor elkaar kreeg de aansluitende treffer te maken. De set ging met 17-21 verloren.

In de tiebreak waren Sinnema / Bloem meteen alert en attent en maakten ze met een serie van vier punten op rij een 6-2 voorsprong perfect. Dat verschil werd gaandeweg de set alleen maar groter, via 10-4 en 13-7 werd de set met 15-8 gewonnen en daarmee was de plaats in het hoofdtoernooi een feit.

Rechtstreeks voor het hoofdtoernooi, dat morgen van start gaat, zijn bij de dames geplaatst het BTN duo Keizer / Meppelink en het niet onder BTN vlag spelende duo Stubbe / van Iersel. Bij de mannen gaan Brouwer / Meeuwsen en Varenhorst / van de Velde rechtstreeks naar de poules van het hoofdtoernooi.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FIVB.