Vizier op volleybal

 

Ivo Martinović nieuwe assistent trainer Dynamo

VoV, 05-07-2022. 17:23 uur. Met de komst van een oude bekende heeft de Stichting Topvolleybal Dynamo voorzien in de vacature van assistent-trainer van de mannenploeg van Draisma Dynamo. Ivo Martinović neemt met ingang van komend volleybaljaar bij de landskampioen de rol over van de gestopte Renzo Verschuren.

Met de 67-jarige Kroaat haalt de Stichting Topvolleybal Dynamo meer dan 45 jaar volleybalervaring in huis. Tijdens zijn lange loopbaan als trainer/coach had Martinović in het verleden zowel de mannen als de vrouwen van Dynamo onder zijn hoede. Exact dertig jaar geleden volgde de oud-speler van Optima Modrica, Vojvodina Novi Sad en het Spaanse Son Amar in de Dynamohal aan de Morellenlaan Paul van Sliedrecht op als trainer. Huidig Draisma Dynamo-trainer Redbad Strikwerda maakte destijds ook deel uit van de toenmalige spelersgroep van Piet Zoomers/D.

Martinović kijkt er naar uit om komend seizoen in zijn nieuwe functie opnieuw met zijn voormalige pupil samen te mogen werken. “Ik vind Redbad één van de meest succesvolle trainers van Nederland. Ik ben ervan overtuigd dat hij in Nederland nog niet de optimale kans heeft gekregen in het trainen, ontwikkelen en coachen van Nederlandse toptalenten. Er valt méér te winnen…”

Wim Jonker, in het seizoen 1992-1993 spelverdeler van Dynamo 2, verwacht veel van de tandem Strikwerda-Martinović. “Voor menigeen zal de aanstelling van Ivo verrassend zijn, maar wij zien in hem een heel goede aanvulling op Redbad. Aan de jonge spelers in onze selectie willen we zoveel mogelijk kennis overdragen die ze later in hun volleybal carrière in hun rugzak kunnen meenemen. Met Redbad en Ivo kan dat uitstekend.

Naast dit ervaren tweetal willen we aanvullend ook graag jonge, ambitieuze trainers een stageplek bieden. Geïnteresseerden kunnen zich bij ons melden”, plaatst het bestuurslid technische zaken van de Stichting Topvolleybal Dynamo eveneens een oproep aan toekomstige toptrainers.

gh @ VoV, bron Arjan de Frens, PR-Communicatie Draisma Dynamo. Fotografie: Wout van Zoeren.