Vizier op volleybal

 

Jeffrey Scharbaai en Bart Oosting komend seizoen aan het roer bij Apollo 8 D1

VoV, 15-03-2024. 12:30 uur. Twee maanden nadat Thijs Oosting bekend maakte aan het einde van het lopende volleybaljaar te stoppen, heeft Apollo 8 een opvolger gevonden. Vanaf komend seizoen staat Jeffrey Scharbaai samen met Bart Oosting aan het roer van Dames 1 van Apollo 8.

Vereerd: Jeffrey Scharbaai is geen onbekende voor Apollo 8. Als speler en ook als trainer was hij eerder actief in de vereniging. In de eredivisie stond hij aan het roer bij Eurosped en VC Sneek. Vanaf komend seizoen keert hij weer terug in Borne.  ‘Ik voel me vereerd dat ik gevraagd werd om hoofdtrainer te worden bij Apollo 8.

Daar hoefde ik niet lang over na te denken’, zegt een trotse Jeffrey. ‘Het is een prachtige club waar ik zelf heb gespeeld en ook veel ervaring en kennis opgedaan heb door de jaren heen. Een club vol ambitie, maar ook met oog voor de breedtesport. Er zijn veel vrijwilligers die hun best doen om er iets moois van te maken. Het is geweldig om dat te zien en mooi dat ik daar deel van ga uitmaken.

Natuurlijk is het doel om spelers beter te maken en de club naar een hoger niveau te tillen. We willen ook een rol spelen in Europees volleybal en we vinden het belangrijk om iets te betekenen voor het volleybal in Twente.  Het zou geweldig zijn als clubs kiezen voor de ontwikkeling van spelers, dit zou goed zijn voor het volleybal in Twente’.

Dertiende seizoen: Bart Oosting begint aan zijn dertiende seizoen bij Dames 1 waarvan de laatste acht jaar samen met zijn broer Thijs. ‘Ik ben erg opgetogen dat ik volgend seizoen samen met Jeffrey voor de groep sta. De afgelopen acht seizoenen hebben Thijs en ik succesvol samengewerkt en we hebben prachtige momenten beleefd met de meiden en het team.

Ik zal absoluut de samenwerking met Thijs missen, maar ik kijk er ook enorm naar uit om samen met Jeffrey verder te bouwen aan het sterke team dat we nu hebben en waar nog veel potentie in zit. De basis zal niet veel veranderen, maar het zal wel even wennen zijn zonder Thijs, omdat we de afgelopen jaren gewend waren op elkaar ingespeeld te zijn.

Toch ben ik er zeker van dat Jeffrey en ik een goede tandem zullen vormen. Hij brengt nieuwe inzichten van buitenaf mee waarmee we ons voordeel kunnen doen. Het is vooral belangrijk voor mij om voort te bouwen op wat we in de afgelopen jaren hebben opgebouwd en wat ons verder heeft gebracht’.

Verder op de ingezette weg: ‘We zijn natuurlijk erg blij dat we voor Thijs een opvolger gevonden hebben in de persoon van Jeffrey Scharbaai’, zegt voorzitter Martin Reesink. ‘Met zijn komst zijn we ervan overtuigd dat Apollo 8 kan blijven streven naar succes. Jeffrey begrijpt de waarden van onze club, zoals vriendschap en saamhorigheid, en ondersteunt onze ambitieuze doelen volledig.

Hij is een trainer die zowel de teamontwikkeling als de individuele spelers ontwikkeling belangrijk vindt. Daarnaast is hij altijd bereid om bij te leren en zichzelf verder te ontwikkelen als trainer en coach. Met zijn scherpe oog voor volleybal, analytische vaardigheden en talent om spelers beter te maken, hebben we er alle vertrouwen in dat we onze ambities kunnen waarmaken.

Bart Oosting zal samen met Jeffrey deze uitdaging aangaan. Bart is al dertien seizoenen verbonden aan Dames 1 en heeft mede door zijn inzet bijgedragen aan onze groeiende successen in het Nederlandse volleybal. We feliciteren Jeffrey en Bart van harte en kijken uit naar een succesvolle samenwerking’.

gh @ VoV, persbericht en foto van Apollo 8