Doordeweekse duels landgenoten in Europa en Azië

VoV, 15-03-2024. 10:35 uur. Na Viteos NUC en Düdingen zijn gisteren e twee laatste teams voor de halve finale om de titel in Zwitserland bekend geworden. Pfeffingen van Nicole Oude Luttikhuis en Volley Lugano wonnen het beslissende duel in de best of three serie.

Pfeffingen thuis met 3-30 van Cheseaux via 25-17, 25-23 en 25-13 en Lugano met 2-3 bij Schaffhausen. Na de vernietigende 25-8 nederlaag inde derde set waarmee de stand op 2-1 voor Schaffhausen kwam, herpakte de ploeg van Puck Hoogers zich en sleepte er met 24-26 een tiebreak uit die ze met 14-16 wonnen.

Puck Hoogers scoorde 5 keer tijdens twee basisplaatsen en invalbeurten, bij Pfeffingen had Nicole Oude Luttikhuis een invalbeurt.

Pfeffingen speelt in de halve finale in een ‘best of five’ serie tegen Düdingen, Lugano tegen Viteos NUC.

In België behaalde Asterix Avo in de Champions poule een moeizame 2-3 zege bij Roeselare.na 27-25, 22-25 en 19-25 kon Roeselare via 25-21 de tiebreak afdwingen, die ze echter met 11-15 verloren. Iris Vos liet 22 punten noteren, Laura Overwater nam er 9 voor haar rekening.

Ook Tchalou tegen Charleroi werd een vijfsetter. Na de 2-0 voorsprong voor Tchalou kwam Charleroi met 21-25 en 23-25 terug in de wedstrijd, maar verloor via 15-9 in de tiebreak.

In de Challenge poule won VDK Gent met 3-1 van Oudegem. Na 26-28 in de eerste set trokken ze de wedstrijd met 25-22, 25-20 en 25-17 naar zich toe. Dagmar Boom had 17 keer succes, Lynn Blenckers 9 keer. Libero Romy Brokking was 18 van de 21 keer foutloos op de servepass.

Bij de mannen in won Roeselare met 1-3 bij Menen. 21-25 en 16-25 maakten 0-2, na de 1-2 werd de wedstrijd met 21-25 beslist. Jasper Wijkstra scoorde 5 punten tijdens een basisplaats in de derde set en invalbeurten in de andere drie.

In Frankrijk won Nantes van Marrit Jasper het inhaalduel tegen France Avenir met 3-0 via 25-18, 25-14 en 25-16. Marrit Jasper scoorde 7 keer tegen de rode lantaarndrager, dat pas 1 puntje heeft na 22 wedstrijden.

En in Zuid-Korea won Kepco van Thijs ter Horst met 3-1 van de Blue Fangs. Met 26-24 en 25-18 kwam de 2-0 op de borden, de 23-25 bracht de wedstrijd naar een vierde set, die met 25-18 door Kepco werd gewonnen. Kepco staat nu vijfde en heeft 3 punten minder dan de nummer vier. Die positie geeft recht op het spelen van de play-offs om de titel.

In Finland verloor Liiga Ploki, dat zonder Anna Mebus het seizoen in de play-offs moet afmaken, met 3-0 van Kangasala.

PAOK van Maarten van Garderen verloor in Griekenland ook de tweede wedstrijd in de ‘best of five’ serie van Panathinaikos. In eigen huis met 1-3 en staat nu met 0-2 in wedstrijden achter. Van Garderen scoorde 10 keer, op 18-03 volgt het derde duel.

Het een beetje Nederlands getinte duel in Tsjechië tussen Budejovice (Stijn van Schie) en Karlovarsko (Wessel Keemink), de eerste wedstrijd in de ‘best of five’ play off serie, werd een 3-2 zege voor Budejovice. Stijn van Schie liet 16 punten noteren, spelverdeler Wessel Keemink pakte voor Karlovarsko 2 puntjes mee.

In Oostenrijk verloor Waldviertel van Daan Streutker de eerste wedstrijd in de halve finale met 3-0 van Hartberg via 25-21, 26-24 en 25-10. Daan Streutker maakte 2 punten tijdens een basisplaats en 2 invalbeurten.