Vizier op volleybal

 

Jelte Maan weer geselecteerd voor Oranje

VoV, 29-11-2019. 4:23 uur. Bondscoach Roberto Piazza van het Nederlands mannenteam heeft gisteren zijn longlist van 24 spelers voor het olympisch kwalificatietoernooi in Berlijn bekendgemaakt. De Italiaan mag uiteindelijk 14 spelers meenemen naar het beslissende OKT, waar Oranje in de poulefase Servië, Bulgarije en Frankrijk treft. Passer/loper Jelte Maan van VC Greenyard Maaseik staat voor het eerst sinds 2015 weer op de lijst.

Roberto Piazza zal de komende maand de lijst van 24 gaan terugbrengen om eind december tot een selectie van 14 spelers te komen. Het Nederlands mannenteam begint op 27 december op Papendal met de voorbereiding op het OKT. Oranje gaat zich daarna in en tegen Slovenië voorbereiden door een reeks oefeninterlands tegen de vice-Europees Kampioen te spelen.

Jelte Maan, die t/m 2015 bijna 200 keer uitkwam voor het Nederlands team, is door Piazza geselecteerd voor de longlist. Maan speelde in het verleden als passer/loper en als libero in het nationaal team.

De lijst van 24 geselecteerden bestaat uit:

Spelverdelers: Gijs van Solkema, Wessel Keemink en Stijn Held
Libero: Just Dronkers
Midspelers: Fabian Plak, Michaël Parkinson, Luuc van der Ent, Luuk Hofhuis, Tim Smit, Twan Wiltenburg en Niels de Vries
Diagonalen: Nimir Abdel-Aziz, Wouter ter Maat, Sjoerd Hoogendoorn en Robin Overbeeke
Passer lopers: Robbert Andringa, Thijs ter Horst, Maarten van Garderen, Gijs Jorna, Ewoud Gommans, Stijn van Schie, Stijn van Tilburg, Jelte Maan en Frits van Gestel

gh @ VoV, bron website Nevobo. Foto CEV.