Vizier op volleybal

 

1BH: Duelleren om de leiding

VoV, 29-11-2019. 4:16 uur.  Niet alleen bij de dames in de Eerste Divisie is er een werkelijke koploper en twee virtuele, ook bij de mannen in 1BH is dat zo. Zelfs nog een virtuele meer. Daar gaat Velo (9-30) aan de leiding en zij worden achtervolgd door Taurus II (8-28), Sliedrecht Sport II (7-27) en Zaanstad II (8-26). Velo is dit weekend vrij en zal waarschijnlijk dan koploper af zijn, een van de nu nog drie virtuele nummers één zal dan hun plaats hebben ingenomen.

Banierhuis Taurus II heeft thuisvoordeel tegen HLB van Daal/ DS II. Alsof Taurus in een dipje zit, zo zien de uitslagen van de laatste twee wedstrijden eruit. Thuis verloren van Zaanstad II (2-3), uit verloren van Sliedrecht II. Tegen de reserves van die twee eredivisieploegen kwamen ze dus als verliezers uit de strijd, of dat tegen de reserves van een topdivisieploeg ook opgaat? Inzet voor hen is wel de eerste plek, voor van Daal/ DS is het zaak afstand te nemen van de andere teams onderin.

Eigenlijk zijn er toch geen drie maar twee virtuele koplopers, omdat Sliedrecht II zaterdag thuis tegen Zaanstad II speelt en één van beide zijn status van ‘virtueel’ wel kwijt zal raken. Sliedrecht is dit seizoen thuis nog zonder nederlaag, in vier wedstrijden verloren ze drie setjes, Zaanstad speelde in alle uitwedstrijden een vijfsetter. Combineren we die gegevens dan lijkt een vijfsetter met winst voor Sliedrecht II de logische conclusie. Maar een zege kun je niet vooraf beredeneren, gelukkig niet, maar het zou wel bijzonder zijn als het uitkwam.

EMD – Tooling staat laatste (8-4) en bezit ondertussen niet één maar meerdere rode lantaarns. De nummer voorlaatst heeft inmiddels 12 punten meer (en ook een wedstrijd meer) en de derde van onderen heeft ook 12 punten meer (met een wedstrijd minder). Dat lijkt erop dat dit vechten tegen de bierkaai wordt. Thuis wonnen ze nog niet, en zaterdag bomen de mannen van Compaen naar Reuver. Op hun uitbalans staat een zege, tegen Rijswijk II. Een visitekaartje om rekening mee te houden, omdat EMD – Tooling daar thuis met 1-3 van verloor. Compaen heeft 8-18 en kan bij een goed resultaat wellicht de stap naar de rustige wateren in het linker rijtje maken.

VV Utrecht kan na een goed seizoen begin wel weer een succes gebruiken. De laatste vier wedstrijden, waarbij ze tegenover drie van de vier topteams stonden, gingen verloren. De thuisduels tegen Sliedrecht II (1-3) en Zaanstad II (2-3) en het uitduel bij Taurus II (3-2) leverden al met al maar vier punten of en dan is zakken op de ranglijst het gevolg. De 4-0 nederlaag uit bij van Daal/ DS II was wel een behoorlijke domper. Zaterdag komen de ranglijst bovenburen van Inter Rijswijk II op bezoek. In Utrecht zullen ze er alles aan doen om de negatieve serie te laten stoppen, net zoals Inter Rijswijk zal willen aanknopen bij de resultaten uit hun laatste drie wedstrijden, waarbij van VCV (3-1), EMD Tooling (1-3) en NVC (3-2) werd gewonnen.

MKB Accountants/ VCV en Skunk schelen zich in de ranglijst twee punten in het voordeel van VCV, maar Skunk speelde een wedstrijd minder. VCV heeft met drie zeges en één nederlaag een positieve thuisbalans, bij Skunk slaat de uitbalans met één zege en drie nederlagen naar de negatieve kant door. Afstand nemen zullen beide teams willen, van elkaar, van de onderste plaatsen, van de andere teams in hun nabijheid in het rechter rijtje. En daarvoor is winst het aangewezen middel.

NVC en Velo zijn speelvrij.

We gaan u zondag informeren hoe het allemaal is afgelopen.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.