Vizier op volleybal

 

1AH: Koploper treft hekkensluiter

VoV, 29-11-2019. 4:11 uur. In de Eerste Divisie A bij de mannen staat er voor aanstaande zaterdag een kop- staart botsing op het programma. De ongeslagen koploper PDK (8-34) krijgt rode lantaarndager VC Sneek (8-11) op bezoek. Daar kunnen de punten maar één kant opgaan, denken wij, al is een ‘Zaanstadje’ uiteraard nooit uit te sluiten, als u begrijpt wat we bedoelen dan snappen we elkaar.

Bij de overige wedstrijden in deze divisie zijn de verschillen tussen de zaterdag tegenover elkaar staande teams een heel stuk minder groot, dat kan uiteraard ook niet anders, want het grootste verschil is al vergeven.

Rabobank Volleybal Orion II (8-22) en FOOX Olhaco (8-21) zijn ranglijstburen. Bijna buren zijn Apollo 8 (8-19) en EVV Bultman – Hartholt (6-17), VoCASA II (8-17) en HHB Coaching/ CSV (8-14) en De Hofnar Bovo (7-13) en Focus4U Woudenberg (7-15).

Vanaf positie vier (Apollo 8) tot en met positie elf (Bovo) staan de teams dicht bij elkaar en kan een paar keer goed winnen (5 of 4 punten) of goed verliezen (0 of 1 punt) een wereld van verschil maken in de stand. De stap over en voorbij de stippellijntjes die ‘veilig’ van ‘niet veilig’ scheiden is zo gezet, zowel naar omhoog als naar omlaag. Maar die laatste gang zal geen enkel team willen maken, daarom zal er in het middendeel van de stand keihard voor de punten geknokt moeten worden. Door alle teams.

Sudosa – Desto, de nummer twee in de stand met vijf punten minder dan koploper PDK, zal het verschil niet groter willen laten worden in de aanloop naar de laatste wedstrijd van dit jaar, te weten het duel op 14 december tegen datzelfde PDK in Huizen. Zaterdag komt Axell Claims Sovoco (6de, 8-18) naar Assen en is de eerste klip die omzeilt moet worden om bij PDK in het spoor te blijven. Sovoco maakt deel uit van het grote middendeel en zal niet voorbij willen worden gelopen door de teams die net onder hen staan. Wordt dus interessant in Assen

Natuurlijk informeren we u zondag hoe het allemaal is afgelopen.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.