Vizier op volleybal

 

1BD: Over werkelijke en virtuele koplopers

VoV, 29-11-2019. 4:06 uur.  Als VCN Dames 2 en Volley Tilburg Dames 1 in de Eerste Divisie B bij de dames de titel ‘virtuele koploper’ willen blijven voeren zullen ze aanstaande zaterdag stevig moeten uithalen tegen VollinGo en de werkelijke koploper SOMAS/ Activia. In de stand ziet het er zo uit:

Activia 9-31, Havoc 9-27, VCN II 7-24 en Volley Tilburg 7-22. En tevens hebben ze dan nog de medewerking van elkaar nodig, om virtuele koploper I en virtuele koploper II te blijven.

Dus een werkelijke koploper, een virtuele I nummer één en een virtuele II nummer één bij de eerste vier teams. Het kan verkeren! Feit is wel dat indien deze vier teams hun huidige en toekomstige positie willen behouden of verbeteren er gewonnen moet worden. Dat zal dus bij Activia vs. Volley Tilburg maar voor één team van toepassing zijn. Het mooie is dat VollinGo met 8-21 ook nog helemaal niet uit beeld is om naar de top door te stoten. Een zeer interessant weekend staat ons bovenin deze divisie dus te wachten.

Onderin is het niet veel anders. Stravoc maakte 14 dagen geleden een reuzenstap voorwaarts door thuis met 4-0 te winnen van VC Olympia. Dat leverde weliswaar geen positieverbetering op, ze bleven laatste, maar bracht hen wel op overbrugbare afstand van de nummer voorlaatst. En laat dat nou de tegenstander van aanstaande zaterdag zijn, namelijk VC Wik. Stravoc (7-12) speelt uit, VC Wik (8-13) heeft het thuisvoordeel nog maar één keer in winst kunnen omzetten.

In de rechterhelft van de ranglijst zijn meer belangrijke duels. Zo speelt Thor (10de, 7-13) tegen VC Velden (7de, 7-18) en krijgt VC Olympia (9de, 9-15) bezoek van Zaanstad (8ste, 8-17). Van deze vier teams verloor VC Olympia de laatste twee wedstrijden met 4-0, Merkala Zaanstad verloor de laatste met 4-0 en Bende Servicies Thor leed twee keer een 3-1 nederlaag in hun laatste twee wedstrijden. VC Velden zal met het 3-1 succes tegen koploper Activia het nodige vertrouwen hebben opgedaan voor een goede afloop tegen Thor.

De nummer twee in de stand, Havoc, speelt tegen Ledub, dat vijfde staat met 8-22. En bij een ruime zege zo kan aanschuiven bij de top in deze divisie. Havoc dat al een paar keer met Activia stuivertje wisselde op de koppositie, zal gezien het programma ook nu weer een kans maken om daarvoor een goede uitgangspositie te behouden. Winnen is dan uiteraard wel een vereiste.

Natuurlijk gaan we u zondag informeren hoe het allemaal afloopt.

gh @ Vizier op Volleybal, Foto Jan van den Noort.