Vizier op volleybal

 

Floortje Meijners terug in Oranje selectie

VoV, 28-11-2019. 16:17 uur. Bondscoach Giovanni Caprara heeft vandaag zijn voorselectie voor het olympisch kwalificatietoernooi in Apeldoorn (7 t/m 12 januari) bekendgemaakt. Op de lijst prijken 24 namen. De meest opvallende naam op de lijst is die van Floortje Meijners. De 32-jarige Meijners speelde haar laatste interland in augustus 2007 en kwam sindsdien niet meer voor Oranje uit.

Selectieproces: De longlist van 24 speelsters wordt binnenkort teruggebracht naar 18 speelsters. Uiteindelijk worden rond de kerst de 14 namen bekendgemaakt die worden geselecteerd voor het beslissende OKT in Apeldoorn.

Voorbereiding: De volleybaldames komen vanaf 27 december bijeen op Papendal om hun voorbereiding op het OKT te starten. Oranje reist vrij snel daarna af naar Kienbaum, waar het rond oud & nieuw drie oefenwedstrijden speelt tegen Duitsland.
Op 7 januari staat de eerste OKT-wedstrijd in Apeldoorn op het programma, tegen Azerbeidzjan. Daarna volgen de poulewedstrijden tegen Bulgarije en Polen. Bekijk hier alle info over het OKT in Apeldoorn.

Floortje Meijners terug in selectie: Floortje Meijners keert na een afwezigheid van 12 jaar terug in het nationaal team. Meijners, momenteel uitkomend voor de Italiaanse club Saugella Monza, speelde het afgelopen decennium voor topclubs in de Italiaanse en de Turkse competitie en won vele prijzen. Om persoonlijke redenen kwam ze sinds de gewonnen World Grand Prix van 2007 niet meer uit voor het Nederlands team. Meijners kan zowel op de passer/loper- als de diagonaalpositie uit de voeten.

“Ik voel me vereerd om weer voor het nationaal team uit te komen”, reageert Meijners vanuit Monza. “Voor een lange tijd was ik niet in staat om te spelen voor het nationaal team vanwege persoonlijke redenen. Van een afstand heb ik het nationaal team altijd gevolgd en was blij de progressie te zien die er is gemaakt. Ik ben daarom erg trots weer onderdeel te zijn van dit team.”

Meijners werkte in de Italiaanse competitie samen met bondscoach Giovanni Caprara, maar zijn aanstelling is niet haar enige reden om zich weer beschikbaar te stellen voor Oranje. “Wie de coach ook is, ik ben blij weer uit te komen voor het nationaal team. Gianni en ik hebben in het verleden samengewerkt en daar heb ik hele goede herinneringen aan. Ik heb veel respect voor hem en waardeer zijn werkwijze, dit is een extra motivatie voor mij.”

De lijst van 24:

Spelverdeelsters: Laura Dijkema, Britt Bongaerts, Femke Stoltenborg en Sarah van Aalen

Libero’s: Myrthe Schoot en Kirsten Knip

Diagonalen: Lonneke Sloetjes, Annick Meijers en Floortje Meijners

Passer lopers: Nika Daalderop, Maret Balkestein-Grothues, Anne Buijs, Celeste Plak, Marrit Jasper, Nicole Oude Luttikhuis en Hester Jasper

Midspeelsters: Robin de Kruijf, Yvon Beliën, Nicole Koolhaas, Juliet Lohuis, Eline Timmerman, Indy Baijens, Tessa Polder en Demi Korevaar

gh @ VoV, bron website Nevobo. Foto CEV.