Vizier op volleybal

 

Jet Kok komt, Anne Swart gaat bij VCN

VoV, 29-05-2021. 5:29 uur. Jet Kok komt de selectie van Laudame Financials VCN Dames 1 op de diagonaal positie versterken. Laudame Financials VCN Dames 1 heeft voor komend seizoen een jong talent van PDK Huizen aangetrokken: Jet Kok.

Jet is pas 16 jaar oud, maar coach Ivo Munter zag gelijk veel potentie en talent in de jonge diagonaal. Ze volleybalt al vanaf haar zesde en is begonnen bij Forza Hoogland. Hierna maakte ze de stap naar PDK Huizen, waar ze afgelopen seizoen in de Topdivisie uitkwam.

Jet over haar komst naar Laudame Financials VCN Dames 1: “Ik heb voor VCN gekozen omdat ik het een supergave kans vind om in de eredivisie te spelen en op hoog niveau te trainen. Ik denk dat ik hier heel veel kan gaan leren.”

Middenaanvalster Anne Swart heeft na 8 seizoenen besloten om afscheid te nemen van Laudame Financials VCN Dames 1. In 2013 besloot de getalenteerde Anne Swart zich aan te sluiten bij het toen eredivisie-spelende VCN Dames 1. Inmiddels 8 jaar later heeft Swart flink wat meegemaakt met dit team. Ondanks twee degradaties wegens financiƫle redenen bleef Swart trouw aan VCN.

In 2016/2017 werd ze met Laudame Financials VCN Dames 1 weer kampioen en speelde drie jaar verder in de topdivisie. Haar mooie tijd bij Dames 1 werd afgelopen seizoenen bekroond met twee nationale bekerfinales en een promotie naar de eredivisie!

Haar fijne persoonlijkheid heeft gezorgd voor een mooie cultuur bij Laudame Financials VCN Dames 1 waarbij prestatie maar ook vriendschap en humor voorop staan. Ze is daarmee ook niet weg te denken bij VCN en zal gelukkig nog vaak te zien zijn in de Oostgaarde.

Komend seizoen zal ze uitkomen voor VCN Dames 2. Anne Swart over haar vertrek: “Ik kijk met ontzettend veel plezier terug op de afgelopen 8 seizoenen bij dit team en VCN. Op sportief vlak is de bekerfinale van vorig jaar toch wel het absolute hoogtepunt. Wat een ervaring! Daarnaast ben ik ook trots dat we het VCN club- en teamgevoel in al die jaren hebben kunnen behouden en zelfs laten groeien.

Ik ben er van overtuigd dat de meiden in het huidige team er voor gaan zorgen dat daar in de komende jaren mee doorgegaan wordt. Hoewel ik bij het team afscheid neem, is dat bij VCN zeker niet zo. Ik kijk er naar uit om volgend jaar met dames 2 aan de bak te gaan en dames 1 vanaf de tribunes te mogen aanmoedigen (bij voorkeur natuurlijk in een 3e bekerfinale!).”

gh @ VoV, bron persbericht VCN, foto Pim Waslander (Anne Swart)