Vizier op volleybal

 

Jeugd Oranje met 1-3 langs België

160522JeugdOranjeRSZ

De selectie van Jeugd Oranje lichting 2000-2001speelde gisteren in Vilvoorne (België) hun eerste oefeninterland van de twee daagse stage van dit weekend tegen België. Er werd naar onze Zuiderburen afgereisd met een enthousiaste groep van 15 meiden waaruit bondscoach Julien van de Vyver en assistent bondscoach Bram Leijssenaar hun team moesten samenstellen. Die selectie bestond uit:

Spelverdeelsters: Sarah van Aalen en Charlot Vellener.

Passer lopers: Dagmar Boom, Hester Jasper, Lisa Nobel,Wies van Solkema,  Nieke Weijers en Rianne Vos.

Diagonalen: Tess de Vries en Vera Mulder

Midspeelsters: Demi Korevaar, Eline Geerdink en Indy Baijens

Libero’s: Susanne Kos en Mathilde Boereboom

Nederland begon sterk in de openingsset en stond bij de eerste technische time out met 5-8 voor. België probeerde nog met onder andere een dubbele wissel meer tegenstand te bieden maar verloor met 20-25. In de volgende set bracht coach Julien Van Den Vyver een aantal nieuwe speelsters in het veld. Ook nu werd er ruim met 15-25 gewonnen.

De derde set werd begonnen met dezelfde basis als de voorgaande. Deze set hadden de meiden het lastiger. Er werd door de coach veelvuldig gewisseld maar hij kon het tij niet keren en er werd met 25-14 verloren. In de vierde set bracht van de Vyver bijna alle speelsters tussen de lijnen die nog niet gespeeld hadden. Deze set ging met 20-25 naar de Oranje Jeugd.

Wil je Jeugd Oranje volgen zie dan de link: https://www.facebook.com/nederlandsdamesjeugdvolleybalteam/?pnref=story

gh @ Vizier op Volleybal. Foto @MKos.