Vizier op volleybal

 

Reacties op OS kwalificatie Oranje

160521Debbystam

Libero Debby Pilon – Stam zei op NOS.nl dat zij er geen rekening meer mee had gehouden nog op een Olympsich toernooi in actie te zullen komen. Voor haar heeft deze kwalificatie een speciaal tintje. Ze maakte in 2008 en 2012 de mislukte campagnes mee, raakte zwaar geblesseerd en werd moeder. Ze gaf toe haar Olympische droom al bijna te hebben opgegeven. “Eindelijk, zo voelt het. Bizar dat het alsnog is gelukt. Ik kan nog niet geloven dat wij straks die Olympische koffer mogen inpakken.”

Giovanni Guidetti vertelde na de kwalificatie, via de 3-0 zege op Peru,  dat hij ervan overtuigd was dat Nederland zich in Rio met de beste teams ter wereld kan meten . “Ik ben bijzonder trots op alle speelsters en de staff vanwege de prestatie die ze afgelopen jaar hebben geleverd. En ik ben vooral erg blij.  Ik ben het team maar blijven pushen om in een zo hoog mogelijk tempo te blijven spelen, en we hebben steeds maar geprobeerd om onze verdediging te verbeteren, waarbij we vooral van Japan wilden leren.

Dit Nederlandse team kan zich met de top van de wereld meten, ze hebben er fysiek en psychisch de capaciteiten voor. Nadat we vorig jaar groep 2 van de World Grand Prix hadden gewonnen zei de Poolse coach tegen me dat deze ploeg bij wijze van spreken verdedigde als Japan, met de power van Rusland aanviel en in het veld de snelheid van de USA had.”

Maret Balkestein – Grothues realiseerde zich nog niet goed dat de ploeg zich had gekwalificeerd voor Rio. “We waren alleen maar met de wedstrijd bezig, na de eerste set hadden we het ticket te pakken, maar dat besefte niet iedereen zich, maar na de tweede set des te meer!”

Lonneke Slöetjes vertelde dat het nog een beetje onwerkelijk voelde. “Ik denk dat iemand me even met een tikje wakker moet maken. Ik ben super trots op het gehele team dat we dit voor elkaar hebben gekregen”

gh @ Vizier op Volleybal, Foto FIVB. Debby Pilon-Stam.