Jeugd SCU wint Lammerink toernooi

Coach Gerjan Heerkes instrueert

Het deelnemende team van SCU Emlichheim kon niet over alle speelgerechtigde jeugdspeelsters beschikken op het Lammerink Topjeugd volleybaltoernooi in Ootmarsum. Maar ondanks de smalle basis, waarin onder andere Jacky Boukamp en Jana Weggebakker ontbraken,  lukte het de SCU afvaardiging toch om met de hoofdprijs bij de A – Jeugd naar huis te gaan.

SCU trof in de eerste groepswedstrijd het team van de organiserende vereniging Set – Up ’65. SCU kende een moeilijke start, waarbij de handicap dat de dames lang niet meer samen in één team speelden duidelijk zichtbaar was. Set – Up ’65 nam met 4-10 en 9-17 ver afstand. Gaande de set kwamen de gasten beter in hun spel en het lukte nog om de achterstand tot 22-25 bij de finish te beperken.

Het goede spel in de eindfase van de 1ste set werd doorgetrokken naar de 2de, die met een duidelijk verschil, setstand 25-17, ervoor zorgde dat de 1-1 een beslissende  3de set opleverde. Hierin  had SCU constant de leiding, maar aan het eind kwam Set – Up ’65 sterk terug om er toch nog een spannende finale van te maken. Vanaf  24-25,  Set – Up ’65 kreeg als eerste de mogelijkheid om de set voor zich te beslissen,  eiste Bianca Meyerink een hoofdrol voor zich op. Eerst gelijktrekken via een kill block om vervolgens via twee moeilijke serves aan de basis te staan voor de 27-25 setwinst en 2-1 wedstrijdwinst.

SCU gefeliciteerd

In de 2de wedstrijd trof SCU Alterno, waartegen vaak werd geoefend in de voorbereiding op belangrijke kwalificatie wedstrijden zoals voor o.a. Duitse Kampioenschappen. Teams deden in het verleden weinig voor elkaar onder en ook nu moest na 22-25 en 25-19 een 3de  set de beslissing brengen. SCU kwam in het begin te ver achter, waardoor het aan het eind net te kort kwam. Alterno stapte met 23-25 van het veld en won met 1-2

De groepsfase werd met een eenvoudige 3-0 winst afgesloten. In de halve finale was Sliedrecht Sport de tegenstander. Bij SCU was het in de loop van de wedstrijden steeds beter gaan lopen en raakte het team steeds beter op elkaar ingespeeld. Sliedrecht Sport werd naar 3-0 gespeeld en SCU kon op de tribune gaan zitten om te zien wie in de andere halve finale tussen Set – Up ’65 en Alterno als finalist tevoorschijn zou komen. Het werd de thuisploeg.

SCU pakte via 25-21 en 25-19 de toernooiwinst. Weliswaar maakte Set – Up ’65 het de dames uit Emlichheim erg moeilijk, maar op de beslissende momenten waren de gasten de betere. SCU speelster Linda Büsscher werd uitgeroepen tot de beste van het toernooi in haar leeftijdscategorie