Vizier op volleybal

 

Jeugdtrainers geslaagd bij Sudosa-Desto

VoV, 29-03-2021. 5:36 uur. Volleybalvereniging Sudosa-Desto staat synoniem voor het opleiden van jeugd spelers/speelsters en zeker ook voor het opleiden van onze (jeugd) trainers. Dit seizoen hebben 14 jeugdtrainers de VT2 cursus gevolgd. Deze werd gegeven door Allard Jongsma van Trainerleert.nl. De eerste 7 trainers hebben hun diploma gehaald en de anderen volgen binnenkort.

De basisprincipes van het training geven zijn in theorie en praktijk aan de orde geweest. Vanwege Corona zijn de PVB ’s (proeve van bekwaamheid) buiten afgenomen bij Beachvereniging ABC (Asser Beach Club) waarvoor Sudosa-Desto zeer erkentelijk is. De VT2 opleiding is mede tot stand gekomen door de sportservice van het Asser sportakkoord en een mooie uitdaging voor de club om de “geslaagden” in de praktijk goed te begeleiden.

gh @ VoV, bron persbericht Sudosa-Desto. Foto Studiorl.nl Op de foto de eerste 7 geslaagden Tim Penninga, Yoran Koezema, Jelle van Tarel, Milan Huizinga, Nathan van der Mark en Nina Engelen. Ewart Eisses ontbreekt op de foto. Met Cursusleider Allard Jongsma en trainersbegeleiders Gerla Sandink en Rita Buikema.