Play-offs in Italië en Turkije.

VoV, 29-03-2021. 6:25 uur.  In de halve finale van de play-offs bij de mannen in Italië won Thijs ter Horst zaterdag met Perugia met 3-2 van Monza. Gisteren behaalden Nimir Abdel-Aziz en Dick Kooy met Trentino een 2-3 uitzege bij Civitanova. De finaleplaats wordt via een best of five serie bereikt. De drie Nederlanders staan dus met hun teams op een 1-0 voorsprong.

Trentino en Civitanova waren aan elkaar gewaagd, beide wonnen een set met 25-21 en beide waren ook een set met twee punten verschil de sterkst. Via 25-23, 21-25, 25-21 en 24-26 werd het 2-2, met een totaalscore van 95 om 95 punten. In de tiebreak pakte Trentino met 12-15 de winst.

Abdel – Aziz scoorde 21 keer, Kooy die alleen in de vijfde set in de basis stond en daarvoor in alle sets invalbeurten had gehad, maakte er 4. Hun ploeggenoot Lucarelli werd MVP, hij scoorde 23 keer. Bij Civitanova was Juantorena met 18 treffers de meest scorende speler.

Bij de dames ging Chieri ’76 van Annick Meijers zonder te spelen door naar de kwartfinale. Beide wedstrijden tegen Casalmaggiore konden wegens coronabesmettingen bij hun tegenstander niet doorgaan. Chieri ’76 speelt in de kwartfinale tegen Monza van Floortje Meijners.

In de eerste kwartfinale wedstrijden was er zaterdag al een zege voor Conegliano (3-0 vs. Firenze) en Novara (3-1 vs. Perugia). Gisteren won Scandicci uit bij Busto A. met 2-3. Nadat beide teams een set met ruim verschil hadden gewonnen (25-17, 15-25) was er een 30-28 in de derde set. Scandicci kon de 2-1 achterstand met 21-25 en 13-15 wegwerken.

In Turkije is de ploeg van Maret Grothues bezig met de play – offs voor de vijfde tot en met de achtste plaats. Tegenstander voor haar ploeg is Galatasaray. Met uitzondering van de derde set, die met 25-15 werd gewonnen, was er steeds maar zeer weinig verschil in de setstanden. Het werd 29-27 in de eerste, 23-25 in de derde en weer 29-27 in de vierde. Dus per saldo een 3-1 zege voor Grothues met Aydin. Uitblinkster bij Aydin was Meryem Boz, die maar liefst 39 keer scoorde. Grothues maakte 11 punten.  Op 1 april is het tweede duel.