Jolien Knollema wint van Tessa Polder in Italië.

VoV, 29-11-2022. 5:44 uur. In Italië werd er afgelopen zaterdag tussen Conegliano en Novara gestreden om de Super Cup, zoals al bericht ging die beker via 3-1 winst naar de Conegliano, de ploeg van Robin de Kruijf. Zondag werd er in de competitie gespeeld met o.a. het Nederlandse onderonsje tussen Jolien Knollema en Tessa Polder bij Firenze vs. Perugia.

Firenze behaalde een 3-1 zege, de tweede set moesten ze met 18-25 aan de gasten laten, de overige drie werden met 25-17, 25-18 en 25-20 gewonnen. Jolien Knollema begon drie sets in de basis en scoorde 6 keer, Tessa Polder liet 14 punten noteren, waarvan 4 blokkerend.

Bij Vallefoglia vs. Casalmaggiore waren voor de thuisploeg Kosheleva (29 punten) en voor de gasten Alexandra Frantti (32 punten) erg succesvol. Juliët Lohuis droeg middels 9 punten haar steentje bij aan de 2-3 zege van Casalmaggiore. De 2-0 achterstand kon haar ploeg met 24-26, 18-25 en 12-15 in winst veranderen.

Scandicci verloor thuis met 2-3 van Busto Arsizio. Na de 25-23 in de derde set, waarmee Scandicci op een 2-1 voorsprong kwam, werd met 11-25 en 12-15 de zege uit handen gegeven. Yvon Beliën stond alleen in de eerste set in de basis. Ze scoorde 2 keer.

Cuneo van Kim Klein Lankhorst, die overigens niet speelde, won met 0-3 van Pinerola. En verder was er een 3-2 zege van Macerata over Bergamo en wist Vero Volley Milano met 3-1 van Chieri ’76 te winnen.

In de serie A2B leed Marsala van Merle Baasdam een 3-0 (15, 19, 10) nederlaag bij San Giovanni. Zij had twee keer een invalbeurt en scoorde 2 punten. De 64 om 28 eigen score was erg afgetekend.

Bij de mannen was er voor zowel Freek de Weyer (Piacenza) als Maarten van Garderen (Siena) een nederlaag.  Piacenza verloor thuis met 2-3 van Civitanova. De 15-25 in de vierde en 13-15 in de vijfde set beslisten het duel. De Weyer had drie invalbeurten. Maarten van Garderen verloor met Siena thuis met 1-3 van Taranto. Na twee sets met 23-25 en 25-23 als eindstand, pakten de bezoekers met 20-25 en 22-25 de winst. Van Garderen scoorde 20 keer.

Piacenza staat met 9-13 achtste, Siena is hekkensluiter met 7-3.