Kalinko D1 handhaaft zich via 4-0 zege

VoV, 08-04-2019. 6:20 uur. Afgelopen zaterdag speelde Kalinko dames 1 haar laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Prima Donna Kaas Huizen dames 2. In deze wedstrijd moeten belangrijke punten gepakt worden om te voorkomen op een tiende plek te eindigen en PD-wedstrijden te moeten spelen. Echter dacht PDK Huizen daar natuurlijk ook zo over en dit beloofde een spannende wedstrijd te worden.

’s Ochtends hadden dames- en heren 1 van Kalinko heerlijk ontbeten bij sponsor Anne&Max Fahrenheitstraat en zo genoeg energie om de wedstrijd te beginnen. Sanne Buis had zich vorige wedstrijd vast gespeeld in dames 1 en was vandaag er dus ook weer bij om het team te versterken. Ook Manijn kon na een paar maanden last te hebben gehad van een knieblessure, vandaag gelukkig weer mee spelen!

De eerste set begon met de basisopstelling: Lisan Cosman, Larissa Masselink, Lana Lijkendijk, Quincy Pronk, Amy Christoffels, Suzanne van Heyningen en Angjeny Tolentino. De vechtlust van PDK Huizen was vanaf het begin te merken en de dames van Kalinko hadden moeite met opstarten. Er werden wat fouten gemaakt en PDK liep uit. Na een toespraak van coach Christophe George wisten de meiden dit om te keren. Suzanne scoorde mooie ballen met haar aanval en Lisan met haar doortikballen. De set eindigde in een spannende eindstand van 27-25 voor Kalinko.

De tweede set begon met dezelfde basisopstelling. Kalinko begon een stuk scherper dan de eerste set. Kirsten werd in het veld gewisseld voor Amy en met een paar lange meiden aan het net, kon PDK moeilijk langs het blok komen. De set eindigde in 25-19 voor Kalinko.

De derde set begon met de opstelling zoals we geëindigd waren en de meiden van Kalinko waren gebrand PDK te laten zien dat er geen punten te halen valt bij ons. In de derde set liep alles goed: Lisan kon door de goede passjes van Larissa alle aanvalsters aanspelen, die op hun beurt ook alle ballen direct scoorden. We kwamen op een voorsprong van 12-7 en door mooie service series van Angjeny en Lana werd dit 24-8.

Op 24-8 nam Christophe tot ieders verbazing een time-out. Deze time-out nam hij om de meiden te vertellen dat door de uitslagen van de tegenstanders, wij niet meer tiende kunnen worden als we deze set winnen. Dit gebeurde met een mooie eindstand van 25-8 en zo was Kalinko dames 1 veilig van een plek in de tweede divisie volgend jaar.

De opstelling in de vierde set was als volgt: Manijn Woltmeijer, Sanne van Rijn, Sanne Buis, Lana Lijkendijk, Iris Verheul, Angjeny Tolentino en Kirsten Moll. Ondanks dat Kalinko de doelstelling heeft behaald, wilden we alsnog de laatste set ook pakken. Echter ging dit in het begin niet zo goed. Na een time-out van Christophe wisten we gelukkig de wilskracht terug te pakken en na veel mooie rally’s kwamen we hierdoor ook op een voorsprong. Aan het einde hadden we nog twee publiekswissels voor Manijn en Angjeny met bloemen en luid applaus, die ons helaas gaan verlaten volgend jaar. De set eindigde in 25-19 voor Kalinko.

Hiermee heeft Kalinko 4-0 gewonnen van PDK Huizen en zich veilig gesteld in de tweede divisie volgend seizoen. Achteraf kregen ook Cristal Gregorius en Mathèl Smit een bloemetje, omdat ook zij ons helaas gaan verlaten volgend jaar. Kalinko wil het publiek bedanken voor de aanmoedigingen en hopen dat zij ons nog komen aanmoedigen de laatste wedstrijd in Amsterdam tegen Armixtos dames 1.

gh @ VoV, verslag van Kirsten Moll, Kalinko Dames 1. Foto Kalinko.