Kalinko D1 kent geen genade

VoV, 08-102018. 5:42 uur. Zaterdag 6 oktober 2018 speelde Kalinko Dames 1 haar derde wedstrijd in de tweede divisie. De winst van vorige week smaakte naar meer, dus de dames keken uit naar deze thuiswedstrijd tegen Mobiquity US Dames 3.

Cristal Gregorius was weer aanwezig, maar Angjeny Tolentino verbleef nog in het buitenland, dus Julia uit Dames 2 versterkte het team. Helaas liep de wedstrijd van Dames 2 uit, waardoor Dames 1 moest starten op het middelste veld. Deze aanpassing was al gelijk de eerste mentale uitdaging voor de dames uit Scheveningen en de wedstrijd moest nog beginnen…

De eerste set werd gestart met Kirsten Moll, Lisan Cosman, Quincy Pronk, Lana Lijkendijk, Sanne van Rijn, Iris Verheul en Suzanne van Heyningen. Het eerste punt werd gelijk binnen gesleept, waarna Lisan Cosman steeds meer punten scoorde met een killer service. Het verschil in punten bleef erg groot en de set werd gewonnen met 25-11!

De tweede set werd gestart met dezelfde speelsters. Dit keer mocht Kalinko beginnen met serveren en greep deze kans dan ook gelijk. Lisan Cosman, de service expert, zorgde opnieuw voor een duidelijke voorsprong. De coach van de tegenpartij zag de bui al hangen en nam een time-out bij de 3-0 achterstand. Een goede keuze, maar uiteindelijk waren er niet genoeg time-outs om de Kalinko Dames te laten stoppen met het binnenhalen van punten. Aan het eind van de tweede set werd Lisan Cosman gewisseld voor Manijn Woltmeijer en Suzanne van Heyningen voor Cristal Gregorius. De setwinst was opnieuw overtuigend met 25-14.

De beruchte derde set was begonnen. Dezelfde basis als de vorige sets mochten het spits afbijten. Iedereen was bewust gemaakt dat het niet vanzelfsprekend zal zijn dat deze cijfers zo duidelijk blijven. Er moest nog steeds voor elke punt gevochten worden. Het spel werd inderdaad minder, maar alsnog was de overwinning daar. 25-21 was de eindstand en de wedstrijd was gewonnen.

Uiteraard is Kalinko Kalinko niet als er niet zo hard voor de laatste set werd gevochten als voor de andere sets. Opnieuw dezelfde basis stond in het veld en opnieuw had Lisan Cosman een erg goede service. Daarnaast heeft Kirsten Moll belangrijke punten gemaakt, waardoor het een duidelijke 4-0 overwinning voor Kalinko is geworden (25-11). Misschien voortaan dan toch maar op het middelste veld spelen? Deze winst voelt in ieder geval erg fijn!

Volgende week speelt Kalinko Dames 1 uit om  17:00 uur tegen Pharmafilter US DS2.

gh @ VoV, verslag door Suzanne van Heyningen, foto John’s Pictures.nl,  John van Geenen.