Vizier op volleybal

 

Kalinko D1 neemt 4 punten mee naar huis

VoV, 22-11-2021. 5:01 uur. Op zaterdag 20 november om 16:30 uur verdedigden de volleybalsters van Kalinko dames 1 hun koppositie. Zij namen het op tegen Spaarnestad dames 2, de nummer 12 van de competitie.  Kalinko startte met Lisan Cosman, Iris Verheul, Lisa van de Gevel, Sharon Vis, Alinda Dersjant, Rianne van der stelt en Sanne van Rijn.

In een lege zaal, zonder publiek en zonder andere wedstrijden beginnen de Scheveningers sterk aan het eigen spel. De pass ligt goed en Lisan weet iedereen aan de spelen. Het maakt niet uit wie de set krijgt: iedereen weet er een punt van te maken. Kalinko bouwt een mooie voorsprong van 8-15 dankzij een mooie service serie van Iris en Alinda. Spaarnestad weet nog een paar punten te behalen maar de set eindigt met een stand van 14-25 voor Kalinko.

De Kalinko-dames zijn blij met het eigen spel en met dit goede gevoel starten zij set 2. Ze houden de druk erop en slaan een mooie voorsprong van 1-7. Mae komt er in voor Sharon. Mae scoort een hele mooie bal via het blok op een stand van 2-15. Lisan maakt een lange service serie waardoor de voorsprong groot 2-17. Lisan wordt gewisseld voor Marjolein. Mae maakt een mooie service serie die resulteert in een stand van 7-22.  Uitslag 2e set: 11-25 winst voor Kalinko

In set 3 start Kalinko met een nieuwe opstelling: Lisan, Alinda, Marit, Lisa, Sharon, Kirsten en Sanne.  Deze set begint Kalinko minder sterk dan set 1 en 2. Spaarnestad weet meer punten te halen omdat Kalinko de punten laat liggen. Het gaat gelijk op van 7-7, naar 9-9, naar 12-12. Iris komt er terug in voor Marit. De foutenlast verminderd maar het is niet genoeg voor een voorsprong. Van 17-17 naar 19-19. Sharon weet een mooie midden bal te scoren. Het blijft spannend 21-21,22-22, en dan staat Spaarnestad voor 24-23 en maken zij het laatste punt en winnen de set met 25-23

De Kalinko dames moeten in set 4 op zoek naar het eigen niveau. Na een aanvankelijke voorsprong staat het 6-6. Dan gaat Alinda lekker in het midden en scoort alle ballen links en rechts in de hoeken, 6-9. Sharon heeft een mooie service serie, 6-11. Er staat nu weer een voorsprong. Er wordt hard gewerkt maar de punten komen niet van zelf. Marjolein komt er weer in voor Lisan, het goede gevoel blijft waarmee Kalinko haar eigen punten scoort. Kalinko besluit de 4e set met een winst van 16-25. De 1-3 winst gaat mee naar Scheveningen!

Volgende week speelt Kalinko Dames 1 tegen VIVES, de nummer 3 van de competitie. Dit belooft een spannende pot!

gh @ VoV, verslag en foto van/ via Lisa van de Gevel, Kalinko Dames 1.