VTC Woerden D1 pakt één punt vs. sterk Dinto

VoV, 22-11-2021. 5:05 uur. Afgelopen zaterdag 20 november speelde Quadrant Bouw VTC Woerden dames 1 wederom een thuiswedstrijd tegen een ploeg uit de top drie van de competitie. Ditmaal kwam Bejo/ Dinto dames 1 uit Warmenhuizen op bezoek in Woerden. Een sterk begin van de dames uit Woerden zorgde voor een 1-0 voorsprong in sets. Uiteindelijk moesten de dames van Quadrant Bouw VTC Woerden toch hun meerdere erkennen in de ploeg uit Warmenhuizen. De wedstrijd werd met 1-3 verloren.

Hoewel er ook deze wedstrijd geen publiek aanwezig mocht zijn op de tribunes, zat de sfeer er goed in bij de dames van Quadrant Bouw VTC Woerden dames 1. De thuisploeg maakte in de eerste set dan ook een vliegende start. Dankzij de hoge servicedruk stond de ploeg uit Woerden al snel 8-1 voor. Ondanks dat Dinto dames 1 goed terug wist te komen, hielden de dames van VTC controle over het spel. Mede door een succesvolle dubbele wissel op een stand van 20-19 won VTC Woerden dames 1 de eerste set met 25-21.

In de tweede set nam Dinto meer initiatief. De dames van Quadrant Bouw VTC Woerden kwamen hierdoor op een achterstand van 2-7. Hoewel er hard gewerkt werd door de thuisploeg bleven zij vrijwel de gehele set tegen een achterstand van 4 à 5 punten aankijken. Ditmaal kon de dubbele wissel aan de kant van Woerden niet het verschil maken en ging de set met 19-25 naar Dinto.

De derde set ging in het begin gelijk op, maar door slim spel kon Dinto dames 1 toch uitlopen naar 4-10. Na een time-out van VTC Woerden op diezelfde stand wisten de Woerdenaren terug te komen tot 9-11. Het vertrouwen en het harde werken keerde terug, waardoor VTC Woerden dames 1 dit keer beter bij kon blijven gedurende de set. Het harde werken werd echter niet beloond met setwinst. De set werd met 22-25 gewonnen door de ploeg uit Warmenhuizen.

In de vierde set waren de dames van VTC erop gebrand nog een set van de kampioenskandidaat uit Warmenhuizen af te pakken. Echter bleek Dinto in deze set echt een maat te groot. Het block en de verdediging van VTC Woerden dames 1 waren niet opgewassen tegen de aanvalskracht van Dinto. VTC verloor de set met 13-25.

Komende zaterdag staat er geen wedstrijd op het programma voor de dames van Quadrant Bouw VTC Woerden. Zaterdag 4 december zullen de dames de strijd om punten hervatten in een uitwedstrijd tegen USV Protos dames 1.

gh @ VoV, verslag en foto van/ via Jiske Vrolijk, VTC Woerden dames 1.