Kalinko D1 pakt 5 punten in Zoetermeer

VoV, 06-11-2017. 11:53 uur. Zaterdag 4 november stond de uitwedstrijd tegen het eerste damesteam van Zovoc op het programma. Met in de basis Manijn Woltmeijer, Kirsten Moll, Angie Tolentino, Michelle van Wijk, Iris Verheul, Quincy Pronk en Marjolein Pronk als libero. De opdracht van coach Peter van Vliet was duidelijk: veel druk leggen en snelheid.

Het was Tolentino die als eerste met een mooie serviceserie een groot gat sloeg in het voordeel van Kalinko. Na wat punten over en weer nam Michelle van Wijk een volgende servicereeks voor haar rekening die de stand optrok tot 13-18. Zovoc kwam er hierna niet echt meer aan te pas. Eindstand eerste set 18-25 voor Kalinko.

De tweede set bleef de opstelling ongewijzigd. Hier was het Zovoc die met name tegen zichzelf vocht en bij zes punten achterstand haar eerste time-out nam. Halverwege de tweede set maakte Lisan Cosman haar entree ten koste van Woltmeijer met een sterke serviceserie van vijf punten. Met een eindstand van 14-25 trok Kalinko ook deze set naar zich toe.

De derde set verliep aanzienlijk moeizamer dan de eerste twee. Waar de gemiddelde voorsprong zes punten was geweest, bleef Zovoc nu in het kielzog van Kalinko. Reden voor Van Vliet voor de eerste time-out: de dames kregen te verstaan zich niet te verlagen tot het tempo van Zovoc. Ternauwernood behield Kalinko steeds de voorsprong. Naarmate de set vorderden herstelde het vertrouwen zich licht en kon met 20-25 ook de derde set door Kalinko worden bijgeschreven.

De vierde set werd Amy Christoffels ingebracht ten koste van Moll. Bij 4-1 achterstand de eerste time-out door Van Vliet die zijn dames pijnlijk wees op de hoge eigen foutenlast. Qua punten bleven de teams om elkaar heen draaien en Kalinko wist slechts met moeite een sterk verdedigend Zovoc achter zich te houden. Een onnavolgbare serviceserie van Christoffels sloeg uiteindelijk een gat waarop Kalinko ook de laatste set met een stand van 19-25 won.

Na een sterke start konden de Kalinko dames uiteindelijk terugkijken op een verdiende overwinning. De volgende competitiewedstrijd staat gepland op 25 november. Kalinko zal dan in Utrecht aantreden tegen Studentfiets – USV Protos D1. Op 16 november a.s. staat er een bekerwedstrijd op het programma thuis in sporthal Houtrust, Laan van Poot 22 om 19:45 uur, met als tegenstander is VV Amsterdam D3. Allen van harte welkom.

gh @ VoV, verslag door Marjolein Pronk, foto R.A. van Geleuken.