Kalinko D1 sluit seizoen als achtste af.

VoV, 15-04-2019. 6:28 uur. Op zaterdag 13 april stond de laatste wedstrijd van het seizoen gepland uit bij Armixtos waar we ook onze allereerste wedstrijd van dit seizoen tegen speelden. Na alle vreugde van vorige week , handhaving in de 2e divisie, stond er vandaag niks meer op het spel. Voor Armixtos kon het nog  een spannende wedstrijd worden vanwege mogelijk kampioenschap, maar voor het begin van de  wedstrijd werd duidelijk dat Thor bij Spaarnestad reeds het kampioenschap had opgeëist.

Het doel voor Kalinko was sowieso de winst want dan zouden we 11 wedstrijden gewonnen hebben en 11 verloren en de 7e vasthouden of eventuele 6e plek veroveren. Helaas pakte de wedstrijd heel anders uit. Het niveau verschil was duidelijk en logisch met de ervaring aan de overkant maar het eigen niveau, en de vechtlust die we juist de laatste wedstrijden hebben laten zien, werd bij lange na niet gehaald.

We kunnen genoeg redenen verzinnen, zoals de matige trainingsweek of misschien wel de Merci chocolaatjes van Christophe die sommige speelsters voor of tijdens de wedstrijd al opaten maar de conclusie was duidelijk; het zat er niet in vandaag. Natuurlijk had iedereen het seizoen leuker willen afsluiten maar we kunnen terugkijken naar een geslaagd seizoen met een mooie handhaving wat een hele goede prestatie is na twee keer promoveren.

Samenvatting van de wedstrijd:  In de basis begonnen Lisan Cosman, Suzanne van Heijningen, Iris Verheul, Lana Lijkendijk, Quincy Pronk, Kirsten Moll en Sanne van Rijn. Helaas moest onze midden Lana na haar eerste balcontact (service) gewisseld worden voor Sanne Buis vanwege een blessure. De gehele set stonden we onder druk op de service van Armixtos en zijn we gedeeltelijk weggeserveerd. Kirsten liet zien dat zij ook een goede service druk heeft met 2 aces, haar service is heel dit seizoen een belangrijk wapen geweest. Ook na een dubbele wissel werd de set met duidelijke cijfers verloren 14-25.

De tweede set kwamen Angie Tolentino en Larissa Masselink in het veld. De tweede set was de beste set van de wedstrijd de gehele set stonden we voor. De combinatie-aanval met Angie op het midden scoorde 100%, aan het einde van de set ging het toch weer mis. Een dubbele wissel werd toegepast maar het lukt ons niet om de set af te maken terwijl we tot en met 22 punten voor stonden. De laatste punten van Armixtos verloren we weer door hun sterke service. De set eindigde in 24-26

In de derde set, kwamen Manijn en Amy later in het veld maar de beleving bleek weg te zijn. Christophe probeerde met time-outs het tij te keren maar het lukte niet. We kregen geen grip op de sterke buitenaanvalsters van Armixtos. De set eindigde in 18-25.

De laatste set begon met een grote achterstand, Kirsten kwam er in op de passer loper positie van Angie en er leek wat beleving terug te komen in het spel maar het was eigenlijk al gespeeld. De set eindigde in 13-25. Een duidelijke uitslag van 0-4 betekende ook dat Utrecht ons met 1 punt heeft ingehaald door wel te winnen van de nummer 12 US3. Uiteindelijk zijn we dus 8e geworden.

We kunnen nog geen duidelijke vooruitblik geven over volgend seizoen omdat er nog wat onzekerheden zijn. Zoals vorige week ook is vermeld zullen Angie (buiten), Manijn (spelverdeler), Cristal (midden) ons sowieso verlaten wegens blessures en beachvolleybal.  Na dinsdag nemen wij 1,5 week rust en in mei zullen we ons focussen op voorbereidingen voor volgend seizoen!

gh @ VoV, verslag en foto van / via  Amy Christoffels, Kalinko D1.