Vizier op volleybal

 

Topdivisietitel en promotie voor Peelpush

VoV, 15-04-2019. 9:22 uur. Na een jaar afwezigheid in de Eredivisie speelt Peelpush volgend seizoen weer in de hoogste Nederlandse Divisie bij de dames. De Eredivisie. De volleybalsters uit Meijel werden gistermiddag kampioen van de Topdivisie en toonden zich als koploper een maatje te groot voor de directe achtervolger VV Utrecht. Het werd voor een tjokvolle sporthal 3-0 via de setstanden 25-16, 25-17 en 25-20. Peelpush had aan twee setjes genoeg en die werden met overmacht binnengehaald.

Het lukte VVU dus niet om het de thuisploeg lastig te maken. Omdat ze met 0-3 of 1-3 moesten winnen was dit vooraf ook wel als een lastige opgave bestempeld, maar het is volleybal en het was de kampioenswedstrijd en dan weet je maar nooit.

Voor Sophie van Gestel (VV Utrecht) was het een bijzondere wedstrijd, zij speelde eerder voor Peelpush Op RTV Utrecht zegt ze: “Peelpush was niet te stoppen, ik sta hier wel met gemengde gevoelens. Het was mooi om hier weer een keer te spelen, maar uiteindelijk staan we hier wel met lege handen.”  Trainer coach Arjen Schimmel van VVU gaf aan dat zijn ploeg op alle fronten de meerdere in Peelpush had moeten erkennen, zoals de setstanden ook wel aangeven.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Facebook Peelpush.