Kalinko D1 verliest van US D2

VoV, 15-10-2018. 6:41 uur.  Kalinko Dames 1 speelde zaterdag 13 oktober een uitwedstrijd tegen Pharmafilter DS2 in Amsterdam. Afgelopen week was het Dames 3 team van deze club nog met grote cijfers verslagen, zou het deze week ook weer lukken?

In de eerste set begon Kalinko goed met Lisan, Suzanne, Iris, Larissa, Kirsten, Quincy en Lana in de basisopstelling. Meteen werden er een paar punten achter elkaar gemaakt. De servicedruk van Kalinko was goed en iedereen had er nog het volste vertrouwen in. Echter nadat Kalinko een punt verloor, ging het slechter. De toenemende servicedruk van US zorgde ervoor dat de pass niet meer liep en daardoor de aanval ook niet. De voorsprong was snel verdampt en US liep snel uit. Alles wat Kalinko probeerde lukte net niet en de eerste set ging helaas verloren met 25-20.

Geen probleem zou je denken, nog drie sets te gaan. De tweede set begon in dezelfde opstelling. Maar hier was vooral de servicedruk van de tegenstander nog hoger en de servicepass van Kalinko nog iets minder. Zelf kon Kalinko helaas niet voldoende servicedruk opleggen. Een wissel op midden (Cristal voor Lana) en de libero (Sanne voor Larissa) en ook de dubbele wissel van de diagonaal (Manijn voor Lisan en Amy voor Kirsten) en Angie voor Suzanne – het mocht allemaal niet helpen. De set werd verloren met 25-16.

Tegen Keistad kende Kalinko nog een wederopstanding, die een 3-2 winst inluidde, maar dat mocht helaas hier niet gebeuren. De tegenstander was sterk en Kalinko had geen antwoord. Ook de derde en de vierde set gingen helaas verloren (25-15 en 25-16). Kalinko heeft weer wat lessen geleerd in de tweede divisie. En ook wat huiswerk te doen.

Volgende week spelen we thuis tegen Spaarnestad uit Haarlem, op papier een team waar Kalinko een spannende wedstrijd tegen zou kunnen spelen. Alle supporters zijn welkom! Hopelijk tot volgende week.

gh @ VoV, verslag door Lana Lijkendijk, Kalinko Dames 1.