Overtuigende Oktoberfest-zege Apollo 8 H1

VoV, 15-10-2018. 6:45 uur. Afgelopen weekend mocht het eerste herenteam van Apollo 8 weer aantreden in de Veste, die ter gelegenheid van het jaarlijkse Oktoberfest omgedoopt was tot OktoberVeste. Maar voordat er feest gevierd kon worden, moesten de heren eerst Heyendaal Heren 1 opzij zetten.

Uit de voorgaande wedstrijden kon de thuisploeg vertrouwen meenemen. Twee maal werd er met 4-0 gewonnen en vorige week werd de goede ploeg van VoCASA met 3-1 verslagen. In die laatste wedstrijd werd slecht begonnen, maar uiteindelijk de overwinning verdiend binnengesleept. Dit weekend dus zaak om het aanwezige vertrouwen wederom om te zetten in winst.

Door de diverse blessures en afwezigen (Tobias, Tijmen en Robbin) werd de hulp ingeroepen van Jasper Stam en Derk Tenniglo. Derk mocht door de vele wisselingen als vierde libero in vier wedstrijden de regie in de verdediging op zich nemen. Samen met Rob, Mats, Coen, Morris, Bas en Casper vloog iets later dan gepland de eerste bal rond 16:30 uur over het net.

Waar coach Rob het team als taak meegeven had om direct vol voor de winst en de punten te gaan, was dit in de eerste set niet echt zichtbaar. Hoewel het in het begin van de set nog redelijk gelijk opging, liepen de bezoekers al snel uit naar een comfortabele 7-12 voorsprong. Deze voorsprong bleef eigenlijk de gehele set op het scorebord staan, ondanks time-outs en het inbrengen van Jasper en Abe. Bij 14-20 schakelden de heren uit Nijmegen nog een versnelling hoger en pakten ze de eerste set overtuigend met 14-25. Een flinke domper voor Apollo 8, aangezien het juist de bedoeling was scherp aan de wedstrijd te beginnen.

In de tweede set mocht de thuisploeg het opnieuw gaan proberen. Voor het toegestroomde publiek was het dan ook mooi om te zien dat Apollo 8 beter voor de dag kwam dan in de eerste set. Er stond al snel een 8-4 voorsprong genoteerd. Deze voorsprong werd behouden tot 14-10, maar vanaf dat moment kwamen de bezoekers steeds dichterbij. Bij 20-22 leken de Nijmegenaren af te stevenen op de tweede setwinst, maar Apollo wist de stand gelijk te trekken naar 24-24, ondanks een setpoint van Heyendaal. Uiteindelijk viel het dubbeltje naar de goede kant en pakte Apollo de tweede set met 27-25, waardoor er een 1-1 stand op het scorebord stond!

Het beeld van de hele wedstrijd kreeg een gepast vervolg in deze derde set. Twee team die strijden voor de winst, uitstekend verdedigen en aanvallend op diverse manieren proberen te scoren. Mede door vele servicefouten was de stand in het midden van de set wederom gelijk: 16-16. Vanaf dat moment begon het echter goed te lopen bij de thuisploeg. Derk kwam als libero nog beter in zijn rol, Bas wist aanvallend en verdedigend nog meer te brengen en ook Rob wist op verschillende manieren de punten te scoren. Dit was ook direct in de scores terug te zien en de bezoekers konden geen vuist meer maken. Met 25-20 ging de derde set overtuigend naar Apollo en was de 2-1 voorsprong een feit.

De laatste set werd er door beide teams wederom sterk gespeeld en werden aan beide kanten diverse mooie punten gescoord. Apollo zette de eerste versnelling in en door een aantal harde kill – blocks pakten de heren een 14-8 voorsprong. Vervolgens konden de bezoekers het tempo niet meer volgen en werd een 20-17 voorsprong uitgebouwd naar een terechte 25-21 setwinst. Op deze, uiteindelijk overtuigende, wijze kan er dus weer een overwinning bijgeschreven worden. Na het zien van de overige uitslagen mogen de mannen komende week wederom de ranglijst in de tweede divisie aanvoeren. De komende weken moet blijken of Apollo deze positie vast weet te houden.

Aanstaand weekend hebben de mannen een weekend rust en kunnen de blessures en pijntjes verholpen worden. Vervolgens wordt er op zaterdag 27 oktober een bezoek gebracht aan Auto van Oort / Rebelle in Dieren. Mocht dit te ver rijden zijn, dan is op 3 november om 18:00 uur Cito te gast in de Veste. Graag tot dan!

gh @ VoV, verslag van en foto via Abe Talsma Apollo 8 Heren 1.