NOVO op karakter naar 3-2 zege

VoV, 15-10-2018. 8:11 uur. Inter Rijswijk is een grote vereniging met een brede heren lijn. Het derde team van Inter Rijswijk kent voor NOVO een paar bekende gezichten, maar ook veel jonge nieuwe. Een team met veel belovende volleyballers voor de toekomst. NOVO werd twee sets overklast, maar overwon op karakter.

Vanaf de eerste set toonde Inter Rijswijk de overwinningsdrang en wist snel op ruime voorsprong te komen. Een voorsprong die niet meer werd afgegeven, want ondanks de service serie van zes punten door Niels Botman werd de eerste set met 20-25 afgerond. Daarna wist Inter Rijswijk een paar service series te produceren en werd NOVO overdonderd door de sprong en slagkracht. De tweede set werd met 15-25 verloren door NOVO

Daarna weet NOVO de wedstrijd geheel om te draaien. De derde set werd door NOVO gewonnen met de omgekeerde stand 25-15. Dit door een swingend NOVO en service series van Botman en Tim Oortwijn. Blijkbaar was Inter Rijswijk overmand door de swung en gezang van NOVO, want de vierde set wist Inter Rijswijk net de 12 punten te behalen. Oortwijn, Dennis Glasbergen en John Klinkenberg wisten met aantal service series de stand al snel op 14-3 te brengen, waarbij Inter Rijswijk kam niet meer tot scoren en werd bij iedere opwelling afgeblokt of afgestopt. Met 25-12 winst startte NOVO ongedwongen in de 5e set waarbij Inter Rijswijk beter in het spel kwam, maar verliet met 15-9 in de vijfde set met de staart tussen de benen het veld.

De zeer afwisselende en aantrekkelijke wedstrijd tegen wederom een sterke tegenstander voorspelt nog meer moois voor het vorderende seizoen. Inter Rijswijk zal NOVO in ieder geval nog twee maal opwachten op een vrijdagavond, waarvan éénmaal voor de bekercompetitie. Het derde team van VV Utrecht wacht zaterdag 20 oktober om 18:00 de Noordwijkers op in de Galgewaard.

gh @ VoV verslag van John Klinkenberg, volleybalvereniging NOVO. Foto Jan van den Noort.