Sovoco D1 verliest grillig duel van Dinto

VoV, 15-10-2018. 8:17 uur. Met een behoorlijk positieve voorspelling van een concullega op zak, mochten we na een weekend rust aantreden tegen Dinto. Helaas was Anne afwezig en hadden we dus slechts twee wissels. We hadden wat voorkennis over Dinto omdat Jos een wedstrijd van ze gezien had. Desondanks legden we ook nu vooral de focus op onszelf en onze eigen taken en doelstellingen.

Met Jiska, Kyra, de net-niet-meer-jarige Daphne, Sandra, Franke, Lieke en Hanneke startten we aan de wedstrijd. Weer begonnen we stroef. We waren gewaarschuwd en toch hadden we moeite met de snelheid in het spel van Dinto. Bovendien ontbrak bij ons de servicedruk waardoor Dinto ook volop dat eigen, snelle spel kon spelen. Charla en Romy kwamen er nog in, maar helaas kwamen we ook verdedigend en aanvallend te kort: 19-25 voor Dinto.

In set 2 hadden we de zaken direct beter voor elkaar. Met goede service druk konden we Dinto ontregelen en door een aanpassing in het blok kregen we meer grip op hun buitenaanval. Dat had direct effect. Ook de rest van het spel ging daardoor beter lopen en bij Dinto juist moeizamer. Zo trokken we deze set redelijk eenvoudig naar ons toe met 25-16.

In de derde set wisten we dit vast te houden. Niet alles ging vlekkeloos, maar het was ruimschoots voldoende om een voorsprong te pakken en vast te houden. We hadden de hele wedstrijd al wat moeite met hun middenaanval, maar het lukte deze sets om daar voldoende tegenover te stellen. We pakten ook deze set, met 25-17.

Geen vuiltje aan de lucht, zou je denken… Waarom weet niemand, maar set vier was ineens een heel ander verhaal. Niet alleen viel de servicedruk weg, we serveerder heel veel fout. Zo kon Dinto weer lekker in het spel komen en wij liepen steeds achter de feiten aan. Romy kwam er in voor Jiska en Charla voor Daphne, maar het mocht niet baten. In de rally en passend maakten we het onszelf ook niet bepaald gemakkelijk en zo ging deze set met groot verschil naar Dinto: 16-25.

Met Charla die vooral voorin meedraaide en Daphne voor haar achterin, moesten we het dan maar in de vijfde set afmaken. Fel, voluit en enthousiast was de opdracht. Het bleef echter moeizaam gaan. Mooie blokpunten werden afgewisseld met fouten in de verdediging. De servicedruk was ook nog niet helemaal terug en te vaak konden we aanvallend geen vuist maken. Dinto trok deze set met 12-15 en daarmee de wedstrijd uiteindelijk naar zich toe. Tja, dan hadden we toch liever die voorspelling uit zien komen…

Een grillige wedstrijd van onze kant. Erg zonde. Veel leerpunten om weer mee aan de slag te gaan op de trainingen. ’s Avonds was het kennismakingsfeestje met eigenlijk vooral veel (oude) bekenden nog erg gezellig. En er kon alweer gelachen worden om foto’s die onze foutjes blootleggen, maar dat zou ook te maken kunnen hebben met de rare bekken die getrokken werden… Met een geheime missie om iets te weten te komen waarvan Krijn zegt dat we er nooit achter zullen komen gingen we allemaal huiswaarts. Vol goede zin en moed de komende week tegemoet!

gh @ VoV, verslag van / via Hanneke van den Broek, Sovoco Dames 1. Foto Jan van den Noort.