Vizier op volleybal

 

Kalinko D1 verliest van Zaanstad.

VoV, 21-11-2022. 6:16 uur. Dit weekend was het de beurt aan Kalinko om af te reizen naar Koog aan de Zaan om het op te nemen tegen Merkala Zaanstad dames 1. Na een lange autorit begonnen de dames ontspannen aan de warming-up, waarna de wedstrijd van start kon gaan.

Tot het einde van de eerste set keek Kalinko tegen een achterstand van vijf punten. Maar een spectaculaire serviceserie van Alinda trok deze achterstand weer gelijk. De set eindigde in een winst van 18-25 voor Kalinko.

Met deze winst in hun achterhoofd begonnen de dames vol goede moed aan de tweede set. Echter, het bleek voor Kalinko lastiger dan verwacht om de winst door te zetten. Al vrij snel keken de dames tegen een achterstand aan. Coach André probeerde het tij te keren door enkele wissels uit te voeren. Dit bleek helaas niet genoeg. De set eindigde in een verlies van 25-16.

De derde set ging gelijk op. Aan het einde van de set nam Zaanstad een voorsprong van een paar punten. Kalinko vocht deze achterstand nog wel terug, maar Zaanstad trok toch aan het laatste eind. De set werd verloren met 25-22.

In de laatste set lieten de dames van Kalinko zeker nog een paar mooie aanvallen zien, maar deze punten gaven de ploeg helaas niet het vertrouwen om de set nog te winnen. De set eindigde in een verlies van 25-19.

De wedstrijd in Koog aan de Zaan werd verloren met 3-1. Kalinko had gehoopt hier meer punten te kunnen behalen. Maar uiteraard wordt de handdoek niet in de ring gegooid. Deze week wordt er weer hard getraind om het volgende week in de thuishal op te nemen tegen Next Volley dames2.

gh @ VoV, verslag van Donna Westgeest, Kalinko Dames1. Foto Kalinko.