Vizier op volleybal

 

Wisselvallig Peelpush D2 verliest met 3-2 in Dordrecht

VoV, 21-11-2022. 6:12 uur. De vloek van Dordrecht… net als vorig jaar moeten we wachten tot de wedstrijd van Next Volley Dordrecht H1 die voor ons gespeeld wordt, afgelopen is. En weer wordt het, net als vorig jaar, een vijfsetter. Daardoor begint onze wedstrijd met bijna een uur vertraging en ook nog eens met een rally met de mini van de week…

Ondanks een snelle 0-2 komen de Dordtse dames snel weer langszij en blijft het een beetje aftasten tot aan de 6-6. Lieke komt er al snel in de wedstrijd achter dat een mooie redding alleen niet genoeg is vanavond; het dak is hier zo laag dat ze met beleid de ballen van de grond moet gaan houden. De thuisspelende meiden zijn hier duidelijk beter aan gewend (en waarschijnlijk ook aan het late tijdstip) want ze lopen een aardig eindje weg van de Peelpoezen.

Waar Peelpush af en toe scoort of profiteert van een foutje van Next Volley Dordrecht -wat ik voor het gemak af ga korten tot NVD-, gaat NVD wel als een speer. We tikken de bigpoints aan bij een (achter-)stand van 20-12. Peelpush speelt te slordig en komt blokkerend te kort. De dubbele wissel kan ook het tij niet meer keren en ondanks dat het einde van de set nog even uitgesteld wordt met een kil-block van Loes en Fenne, is een tweede setpoint genoeg voor NVD om deze set te winnen: 25-18.

Ondanks dat het laat op de avond is, zal Peelpush toch een versnelling hoger moeten gaan om vandaag wat punten mee naar Meijel te kunnen nemen. Hopelijk weet Angelique de “AAN-knop” te vinden voor de volgende set.

Het antwoord is ja! Na een 3-3 tussenstand, neemt Peelpush het initiatief en legt de druk bij NVD. Die weten daar, geheel in tegenstelling tot de vorige set, niet mee om te gaan en daardoor weten onze meiden een gat te slaan van 5 punten. Op 5-10 verrast Sil met een lijp doortikballetje wat door NVD met een dikke net-fout wordt beantwoord.

NVD brengt vervolgens de 2e setter in het veld en de 1e setter gaat aanvallen. Een verkeerde keuze want dat zorgt voor nog meer onrust aan de overkant van het net waardoor de voorsprong verder oploopt: 7-14. Mede door 3 aces achter elkaar weet NVD wel weer een beetje dichterbij te komen maar Peelpush maakt nu niet dezelfde fout door nonchalant te gaan spelen en herstelt de voorsprong.

Met een lekker nek-balletje zet Mirna het setpoint neer: 17-24. Nog een paar rommelige rally’s zorgen voor nog wat puntjes voor NVD maar de time out van Angelique op 21-24 geeft het juiste zetje want met een kill-block zorgt Mirna voor het eerste puntje in de tesj : 21-25.

De derde set is heel rommelig. Alsof beide teams voelen dat ze deze moeten binnenhalen om de wedstrijd te laten kantelen. Beide teams spelen rommelig en door de hoge foutenlast zijn niet alle rally’s even mooi om te zien. Wisselend staat dan weer Peelpush en dan weer NVD een paar puntjes voor. Zo gaat het tot aan 13-13 door. Dan is het toch de thuisspelende ploeg die 6 punten op rij maakt en daarmee het lot van deze set beslecht want dat gat weet Peelpush niet meer te dichten: 25-19.

In de vierde set lijkt het erop dat NVD denkt dat de strijd gestreden is. Onze meiden denken daar duidelijk anders over. Vanaf 7-7 neemt Peelpush het initiatief, loopt steeds verder uit en herstelt de orde met onder andere 7 aces: 13-25. Het gaat dus aankomen op een beslissende 5e set.

NVD begint fanatiek aan die 5e set en zet meteen een 3-0 neer. Ze gaan ook met voorsprong kant wisselen (8-7). De lange rally die dan volgt, wordt door Peelpush (zwaarbevochten) gewonnen en dat is meteen het sein voor ons om de voorsprong over te nemen. Het blijft spannend maar door 2 kil-blocks van Mirna en Renske wordt het 11-13 en is de eindzege nabij.

Wellicht zijn het de zenuwen die echter verhinderen dat de genadeslag aan NVD uitgedeeld wordt. De thuisploeg maakt vier punten op rij en gaat daardoor met de winst in deze set (15-13) en de wedstrijd naar de kantine.

Het Limburgse spel was vandaag te nonchalant en wisselvallig om aanspraak te kunnen maken op de winst. Naast mooie reddingen en punten hebben we ook hele zwakke momenten gezien op de tribune, die dan ook door ons als heuse Waldorf en Statler (van de Muppetshow, red.) becommentarieerd werden. Maar zoals iedereen weet, zitten de beste stuurlui op de tribune…

Lekker weer een week hard trainen en volgende week knallen tegen Volley Meerkerk D1 die dan -op een schappelijke tijd- het in de Körref tegen ons op komen nemen.

Omdat het glas halfvol is : we hebben toch maar mooi 2 punten gepakt tegen de nummer 4!

gh @ VoV, verslag van Patrick Zuidervaart, Peelpush Dames2. Archieffoto.