Kalinko D1 via tiebreak langs Keistad

VoV, 14-01-2019. 14:00 uur. Afgelopen zaterdag speelde Kalinko dames 1 haar eerste wedstrijd van 2019. Het jaar 2018 hadden zij goed afgesloten met een winst en wilden dit doorzetten dit jaar. Tevens stond afgelopen zaterdag in het teken van de lancering van de Club van 50 en werden de leden daarvan, samen met de sponsoren van Kalinko in het zonnetje gezet. De tribune werd versierd met rood-zwarte ballonnen en slingers en er waren hapjes en drankjes.

In de eerste helft van het seizoen hebben de dames van Kalinko al tegen AVV Keistad gespeeld, toen in Amersfoort. Hier eindigde de wedstrijd, na een 2-0 achterstand, in een 3-2 winst voor Kalinko. Dit beloofde dus, ondanks dat Keistad significant meer punten heeft behaald afgelopen half jaar, toch een spannende wedstrijd te worden. Onze vaste invalskracht, Michelle van Wijk, was er zaterdag weer bij om ons te versterken op het midden.

De eerste set begon met veel enthousiasme en goede moed. Er werden veel mooie ballen aangevallen en samen met veel servicefouten van Keistad, werd de voorsprong al snel 21-13. Aan het einde van de set had Kalinko wat meer moeite met het maken van de punten. Gelukkig wist Angie Keistad te verrassen met een combinatie-aanval en sloeg ze de winst van de eerste set binnen. Het werd 25-17.

Keistad liet echter niet zo makkelijk over zich heen lopen. Ze waren wakker geschud en er werd meer weerstand geboden. Kalinko maakte zelf ook veel aanvals- en servicefouten en de motivatie leek weg. Manijn en Amy werden er in gewisseld voor nieuwe energie, maar helaas won Keistad de tweede en derde set met 17-25 en 21-25.

Gebrand om de wedstrijd toch nog te winnen begon Kalinko de vierde set. Kalinko begon al met een voorsprong en die is de hele set vastgehouden. Lisan wist Lana goed te vinden op het midden en wist zelf ook te scoren met doortikballen. Ook aan de buitenkant werd er hard aangevallen en de vierde set werd gewonnen met 25-17.

De belangrijke vijfde set begon goed met twee blokpunten voor Kalinko. Met een opstellingsfout van Keistad en een mooie aanval van Amy stond Kalinko 6-4 voor. Keistad gaf zich echter niet zo gemakkelijk gewonnen en er werd hard gevochten voor de punten en dit resulteerde in lange rally’s. Kirsten werd er drie keer achter elkaar in gewisseld voor de service en Kalinko won met 15-9.

Kalinko is erg tevreden dat we na een dip in de wedstrijd het toch nog hebben weten om te draaien en de wedstrijd te winnen. Volgende week speelt Kalinko tegen Mobiquity US DS3 in Amsterdam. Vandaag werd de wedstrijdbal gesponsord door café Anne & Max Fahrenheitstraat, bedankt!

gh @ VoV, verslag Kirsten Moll, Kalinko Dames 1.