Hands Up wint eerste duel na winterstop

VoV, 14-01-2019. 13:43 uur.  Voor het eerst sinds jaren wist Hands Up Heren 1 te winnen in Gennep bij de Flamingo’s. De Roze Vogols zijn altijd een lastige tegenstander voor de mannen uit Berlicum en zelden trekt Hands Up aan het langste eind. Zaterdag was dit gelukkig  anders.

Hands Up was ruim op tijd in de zaal en voldoende geacclimatiseerd voor de eerste set. Vanaf de eerste service van Thomas van der Maas kon Hands Up een voorsprong pakken. Met veel servedruk en een sterke passlijn hadden de Balkumse mannen de overhand in set één. Toch werd de stand door Flamingo’s gelijkgetrokken tot 16-16. Duco Fronik sloeg een paar harde aanvallen vanaf de driemeterlijn en kon de libero onder druk zetten met zijn diepe floatservice. Patrick van Spijk deed nog een duit in het zakje en bouwde de voorsprong uit naar 17-24. De set werd uiteindelijk gewonnen met 19-25.

De tweede set was een totale blamage voor Hands Up. Zij kwamen nog voor met 7-8, maar daarna leek niet meer te lukken en moest coach Gerard Koeman bij 16-8 zijn tweede time-out aanvragen. De verschillende wissels konden ook niet voorkomen dat set twee kansloos verloren ging met 25-10.

De derde set was een absolute thriller vanaf het begin. Hands Up stond geruime tijd voor, met goed spel. Toch verspeelde Hands Up deze voorsprong en zag 24-23 op het bord komen voor Flamingo’s. Door de service van Lucas Arens en Tomas van Woerkom, werd de passing bij Flamingo’s ontregeld en wist ook de diagonaal uit Gennep niet te scoren te komen. 24-26 was het eindresultaat.

In de vierde set was de foutenlast van Hands Up ‘ouderwets’ en kon een aantal spelers hun niveau niet halen. Door een goede invalsbeurt van Pim van den Heuvel kwam het moraal terug in het team en kon het team zich opladen voor de allesbeslissende vijfde set.

In de vijfde set had Hands Up de overhand en bij 7-8 wisselde Hands up naar hun favoriete kant, waar zij de voorsprong uitbouwden. Ook de gele kaart voor Patrick van Spijk, de tweede van dit seizoen voor hem, zorgde voor extra vuur in het team. Het team kreeg het geloof dat zij eindelijk een uitwedstrijd bij Flamingo’s zouden kunnen winnen en dit gebeurde ook. Met 11-15 was de vijfde set én de wedstrijd voor Hands Up.

De sfeer bij Hands up was uitbundig en deze broodnodige overwinning werd gevierd door de plaatselijke Griek te overvallen. Het bleef nog lang onrustig in Gennep en omstreken.

gh @ VoV, verslag via Gerben Elissen, Hands Up Heren 1. Foto Jan van den Noort.