Set Up (IJ) komt net tekort voor zege

VoV, 14-01-2019. 13:37 uur. Zaterdag mochten de mannen uit IJsselmuiden naar Zwolle, om het daar op te nemen tegen CSV. CSV draait mee in de top van de competitie. Om deze reden waren de IJsselmuidenaren er extra op gebrand om een goede pot neer te zetten. Omdat onze spelverdeler Matthias in de vorige wedstrijd tegen Madjoe geblesseerd raakte aan zijn enkel, verving Rob Schrijver uit het tweede hem. Rob had goed zijn huiswerk gedaan en de kunst afgekeken bij Matthias, hij speelde een prima wedstrijd.

In de eerste set kwam Set Up IJsselmuiden zwak uit de startblokken. Er werd weinig initiatief getoond met als gevolg dat CSV de ruimte kreeg om het eigen spelletje te spelen. Dit is bij deze tegenstander dodelijk, omdat je de ballen dan hard terug om de oren krijgt. 25-17

In de tweede set waren de rollen omgekeerd. Coach Peter Gaillard had zijn team de opdracht gegeven om zelf het spel te maken en meer druk bij de tegenstander neer te leggen. Dit pakte Set Up goed op. Zowel aanvallend als serverend werd er meer druk op CSV uitgeoefend. Hierdoor kregen de IJsselmuidenaren grip op de set en wonnen deze met 17-25.

Met de winst van de tweede set in het achterhoofd begon Set Up goed aan de derde set. Met hetzelfde spel als de tweede set werd ook deze set tamelijk gemakkelijk gewonnen met 15-25. De vierde set werd minder scherp begonnen. Al snel keken de IJsselmuidenaren tegen een achterstand aan. Na een time out werden de zeilen bijgezet en wist Set Up knap de stand weer gelijk te trekken. Helaas wisten ze dit niveau niet vast te houden en werd de set door een aantal persoonlijke fouten afgesloten met een stand van 25-19 in het voordeel van CSV.

Begin van set vijf kwam Set Up al snel op een overtuigede voorsprong van 3-0. Het geslagen gat wisten de IJsselmuidenaren vast te houden tot een stand van 8-5. Hierna slopen er toch weer een aantal persoonlijke fouten in het spel van Set Up waardoor CSV weer aan kon sluiten en uiteindelijk de setwinst pakte. 15-13

Achteraf kan er teruggekeken worden op een leuke pot waar veel sfeer en beleving in zat. Het is zaak bij Set Up om het foutenpercentage te verbeteren om zichzelf niet tekort te doen. Zaterdag 19 januari speelt Set Up thuis tegen DIO/Bedum, de koploper.

gh @ VoV, bron website beheer Set-Up IJsselmuiden.