Kalinko D1 wint weer, maar kan veel beter

VoV, 15-11-2021. 6:22 uur.  Zaterdag 13 november 14:30 uur was het weer tijd voor een thuiswedstrijd van de volleybal- Kalinko Dames 1. Ditmaal tegen Prima Donna Kaas- Huizen Dames 1 (nummer 9 in de competitie).  Kalinko start met Lisan Cosman, Iris Verheul, Lisa van de Gevel, Sharon Vis, Alinda Dersjant, Kirsten Moll en Larissa Masselink in de basis.

De dames starten goed aan de wedstrijd met het behalen van het eerste punt en uitbouw naar een kleine voorsprong. Na een time-out van Huizen gaat Kirsten door met een mooie service serie, 10-4! Huizen komt terug naar 15-12. Er wordt hard gewerkt om zelf de punten te maken. Met een mooi bal op het midden, een mooie prikbal van Lisan en goed blok van Kirsten wordt de eerst set gewonnen met 25-18.

De tweede set start Kalinko niet best: raken achter met 7-4 en maken zelf rommelige fouten. De pass loopt minder en Kalinko komt niet tot scorende aanval. Sanne komt erin op de plek van Larissa en Marit wordt gewisseld voor Lisa en het team komt terug naar 11-12. Het is nog niet over met de rommelige eigen fouten. Huizen pakt een voorsprong: 15-20. De Kalinko dames hebben geen antwoord en Huizen wint deze set met 17-25

De derde set begint wederom snel met een achterstand voor Kalinko. Rianne neemt de plek in van Kirsten.  Kalinko slaagt er maar niet in de eigen fouten onder controle te krijgen. Lisa komt er weer terug in door een wissel met Marit maar het niveau is niet goed genoeg om een inhaalslag te maken. Huizen pakt nu een flinke voorspring van 13-20. Alinda maakt een hele mooie service serie van 5 punten. Helaas is het niet genoeg voor Kalinko. Huizen pakt ook de derde set met 20-25.

De vierde set: erop of eronder! Kalinko zal het eigen niveau moeten neerzetten om zo veel mogelijk punten thuis te houden. De set begint gelijk op met 4-4. Maar dan maakt Kalinko mooie punten en neemt een voorsprong door hard te werken 17-10. Kirsten is er weer terug in gekomen voor Rianne. Sharon pakt drie keer achter elkaar een mooi kill-block. Alinda serveert een mooie ace op 21-12 en Kalinko wint deze set van 25-15.

Het goede spel uit de vierde set zetten de Kalinko-dames door in de vijfde set en komen al snel op een voorsprong van 6-2. Na een veldwissel met een stand van 8-3 blijft de overtuiging van het eigen spel er goed in zitten en de laatste set wordt gewonnen met 15-9.

Met een uitslag van 3-2 blijven er 3 punten in Den Haag!

Voorlopig was dit helaas de laatste wedstrijd met publiek dat dit maal niet het mooiste spel heeft gezien maar gelukkig hebben de Kalinko dames zich er na de derde set uit weten te knokken en daarmee hebben zij de eerste plek in de competitie weten te behouden.

Volgende week wordt er gespeeld  in Haarlem: om 16:30 uur tegen Spaarnestad Dames 2.

gh @ VoV, verslag en foto van/ via Lisa van de Gevel, Kalinko Dames 1.