Sterk NOVO verliest alsnog

VoV, 15-11-2021. 6:25 uur. Een week eerder won NOVO in de Galgenwaard een mooie vechtpot van het derde team van VV Utrecht waar drie sets met maar twee punten verschil werd gewonnen, kwam dit weekend het derde team van US uit Amsterdam in actie op Sportpark Duinwetering tegen het vlaggenschip van NOVO. Dit resulteerde in spektakel en desillusie.

De eerste twee sets ging NOVO met US aan de haal en verraste de verdediging constant met het snelle combinatiespel. Waarbij met drie service series van Dennis Glasbergen, Tom van der Meer en John Klinkenberg de eerste set werd gewonnen met 25-18 en de tweede set kende dezelfde stand.

Waar de Noordwijkers dachten gestaag verder te gaan kreeg het in de derde set met een wisseling van de wacht bij US lastige service series om de oren. NOVO keek al snel tegen een achterstand aan en pas boven de twintig punten wist NOVO langszij te komen door een serviesserie van Klinkenberg. Desondanks wist US met een simpele aanval de set af te maken.

Daarna begon een ouderwetse vechtset. Wederzijds werd voor elke bal gestreden en de meest onmogelijke ballen werden door NOVO van de grond gehouden. Tot frustratie van US, maar US wist stand te houden en toch gelijk het eerste setpunt te pakken.

De vijfde set kende een dramatische start van NOVO en de Noordwijkers kwamen al snel op vijf punten achterstand. NOVO vocht nog voor wat het waard was, maar kon niet voorkomen dat US de wedstrijd naar zich toe trok met een 12-15 set winst. Een desillusie gezien het hele sterke spel van de eerste twee sets.

Na de top 5 getroffen te hebben ontvangt NOVO het lager geklasseerde VCV uit Veenendaal. Deze wedstrijden wordt helaas zonder publiek gespeeld, maar hopelijk kan NOVO zichzelf een dienst bewijzen om te stijgen in de klassering.

gh @ VoV, verslag en foto van/ via John Klinkenberg, Volleybalvereniging NOVO.