Kalinko D1 wint weer, ondanks rommelig spel

VoV, 08-11-2021. 4:20 uur. Zaterdag speelde Kalinko Dames 1 uit tegen Compaen Dames 1 in Oostzaan.  Kalinko start in het veld met Lisan, Iris, Lisa, Sharon, Alinda, Rianne en Sanne.

Het begin van de wedstrijd verloopt voor Kalinko moeizaam. De pass is niet onder controle en daardoor laten ze punten liggen. Bij een stand van 9-9 krijgen de dames van Kalinko hun eerste voorsprong. Dat duurt niet heel lang, want bij een 13-15 achterstand neemt de coach van Kalinko een time-out. De rest van de set blijft weer gelijk opgaan. Marit komt in het veld voor Lisa. Ook wordt er nog een tweede time-out genomen, maar helaas verliest Kalinko de eerste set met 25-23.

De tweede set blijft rommelig. De stand gaat van 2-3, naar 4-4 en 6-6. Bij een voorsprong van Kalinko bij 6-10 neemt Compaen een time-out. Helaas doet de time-out niet veel goeds voor Kalinko. Compaen weet zich terug te slaan naar een gelijke stand van 11-11. Kirsten wordt het veld ingewisseld voor Rianne en na een aantal lange rally’s komt de stand op een 13-15. Ook Larissa wordt het veld ingewisseld voor Sanne. Door de sterke service van Kirsten komen de dames van Kalinko op een gelijke stand van 19-19. Compaen neemt weer een time-out, bij 19-20. Alinda komt aan service en zorgt alleen maar voor scorende ballen. Dit resulteerde in het winnen van deze set voor Kalinko, met 21-25.

Ook de derde set begint stroef en het staat dan ook al snel 5-2 voor Compaen. De service van Kirsten zorgt ervoor dat Kalinko een voorsprong krijgt. Na een time-out van Compaen bij 6-8 houdt Kalinko een kleine voorsprong. Kalinko laat beter spel zien en het gat wordt steeds groter. Van 10-13, 13-19 en 16-21. Een mooie rechtdoor aanval van Lisa scoort direct en resulteert in een 18-23 voorsprong. Kalinko wint ook deze set, met 18-25.

Het staat 1-2 in sets voor Kalinko. De vierde set begint en ook deze keer geen sterke start voor Kalinko. Andre, de coach van Kalinko, neemt daarom ook al direct een time-out bij 4-1 achterstand. Er mòet een tandje bij. De time-out betaalt zich uit en de dames van Kalinko halen de achterstand in. Alinda serveert de stand naar 6-8. Aan de service serie komt een einde door een scorende bal via het blok van Compaen. De service van Lisa en Sharon zorgen weer voor een voorsprong van 14-16 voor Kalinko. Compaen neemt een time-out bij 16-20. Tot de eindfase blijft het spannend. Kalinko wint uiteindelijk met 21-25 en dus een 1-3 winst.

Kalinko Dames 1 staat door deze overwinning nog steeds op de eerste plek in de competitie. Volgende week spelen ze thuis om 14.30 uur tegen Prima Donna Kaas Huizen Dames 1, de nummer 10.

gh @ VoV, verslag en foto van/ via Iris Verheul, Kalinko. Foto Kalinko.