Kalinko H1 zet de toon en wint van concurrent SKC H1.

VoV, 08-11-2021. 4:25 uur. Al dagen van tevoren wisten de mannen van Kalinko Heren 1 dat dit een belangrijke wedstrijd zou worden. De tegenstander, SKC Heren 1, had tot deze wedstrijd uit vijf wedstrijden maar drie punten laten liggen. Bovendien hadden de mannen van Kalinko vorig seizoen met 3-2 van dit team verloren. Ondanks deze druk en het zeer enthousiaste publiek in het Universitair Sportcentrum in Leiden wisten de mannen hun hoofd koel te houden met als resultaat: een knappe 1-3 winst!

In de eerste set lieten de mannen gelijk zien waarvoor ze waren gekomen. De basisopstelling met Lars, Frank, Riki, Arnout, Rens, Sander en Maarten wist de tegenstander vanaf punt één onder druk te zetten met sterk serverend, verdedigend en aanvallend spel. Een van de belangrijkste spelers, tevens Man of the Match, in dit gebeuren was spelverdeler Frank die de aanvalslinie uitstekend wist te bedienen. Dit betekende echter niet dat het vanzelf ging. SKC Heren 1 gaven zich niet meteen gewonnen en vochten voor ieder punt. Toch waren de mannen uit Den Haag in deze set overtuigend beter wat resulteerde in setwinst met 19-25.

De felheid en strijdlust uit de eerste set namen de mannen mee naar de tweede set. Het team van ervaren coach Ans de Graag en enthousiaste teammanager Nidal zette de tegenstander wederom gelijk zwaar onder druk. Vooral diagonaalspeler Riki viel op met ontzettend harde knallen vanaf de rechterkant van het veld. Daarnaast waren buitenspeler Maarten en middenspeler Arnout ook goed op dreef met erg sterk spel en niet ophoudend enthousiasme. Het resultaat was een goed uitgespeelde tweede set die met 22-25 gewonnen werd.

In de derde set kwam de tegenstander samen met het publiek meer op dreef. Hierdoor verliep de derde set wat minder goed dan de voorgaande twee sets. De mannen stonden dus voor een uitdaging en moesten nu écht alles geven. En dat deden ze! De passlinie met Lars, Maarten en Dimitrijs was bijna niet stuk te krijgen, waardoor spelverdeler Frank de aanvallers feilloos kon aanspelen. De aanvallers hadden soms echter moeite om te scoren door het sterke blokkerende en verdedigende spel van SKC. Toch wisten de mannen, soms na een paar pogingen, het toch op de juiste momenten af te maken, waardoor ook de derde set werd gewonnen met 21-25.

Na alles gegeven te hebben in de eerste drie sets waren de mannen wat moe aan het worden, waardoor er meer foutjes in slopen. Dit gaf tegenstander SKC een mentale boost, waardoor hun spel verbeterde. Al vrij snel keken de mannen tegen een flinke achterstand aan in de vierde set. Toch verloren ze de hoop niet en werd nog een keer alles gegeven. Met een invalbeurt van spelverdeler Raul werd tot het allerlaatste moment geprobeerd de achterstand in te halen, maar de moeite was tevergeefs. De laatste set werd nipt met 26-24 verloren. Dit was echter geen reden om de pret te drukken, want de mannen hebben een heel knap resultaat neergezet door directe concurrent SKC met 3-1 te verslaan.

Met dit resultaat hebben de mannen van Kalinko Heren 1 de toon gezet in hun competitie en hebben ze laten zien wat ze in huis hebben. Volgende week spelen ze tegen het tweede herenteam van SKC, ditmaal in de Houtrust. Gaat het ze lukken om hun winning streak door te zetten?

gh @ VoV, verslag van Sander Elzinga, Kalinko H1, foto’s Nidal Al Qaq.