Kalinko H1 blijft thuis ongeslagen

VoV, 27-01-2020. 6:14 uur. Wedstrijden tegen de buren van Inter Rijswijk zorgen altijd voor net iets meer motivatie bij de mannen van Kalinko. Zeker na de vervelende 3-2 nederlaag in de uitwedstrijd, in de eerste seizoenshelft. Ook de onnodige verliespartij van vorige week tegen Vives stond nog op het Scheveningse netvlies. Dus je kunt wel zeggen: Kalinko was erop gebrand om een goed resultaat neer te zetten in de eigen Houtrust.

In de eerste set laten de Scheveningers meteen zien met welke intenties zij aan de wedstrijd zijn begonnen. Door een kleine tactische omzetting loopt de passing van libero Rudy en passer-loper Maarten een heel stuk beter dan voorgaande wedstrijden. Spelverdeler Frank kan het spel naar hartelust verdelen en met name middenman Bart pakt zijn kans: vanuit alle hoeken slaat hij de ballen tegen de grond, de ene nog harder dan de andere. Al snel loopt Kalinko ruim uit en bij 25-18 is de setwinst binnen.

In de tweede set trekken de Scheveningers die lijn door. Inter Rijswijk krijgt de eigen pass meer onder controle, maar toch houdt Kalinko steeds een voorsprong van 2 à 3 punten. Maar bij 15-15 gaat het mis: er komt zand in de Scheveningse machine en ineens lukt er nog maar weinig. Coach Esther probeert het tij te keren met enkele wissels en brengt onder meer oudgediende Arnout Verheij in het veld op de diagonaalpositie. In de tumultueuze slotfase ontstaat er nog flinke commotie over een beslissing van de scheidsrechter, waarbij Ard zelfs een gele kaart krijgt. Maar helaas brengt het niet de ommekeer: Inter Rijswijk wint deze set met 19-25.

In de derde set zijn beide teams enorm aan elkaar gewaagd. Geen enkele keer slaagt één van beide ploegen erin een afstand te nemen van meer dan twee punten. Coach Esther probeert iets te forceren door onder meer Romeo in te zetten als spelverdeler en Ard op de passer/loper positie. Maar ondanks dat blijft het enorm spannend tot 23-23, wanneer Maarten aan serve komt. Met twee goed geplaatste floaters zorgt hij er persoonlijk voor dat Inter Rijswijk gekraakt wordt: 25-23 voor Kalinko, en een 2-1 voorsprong.

In de vierde set slagen de Scheveningers erin om het goede gevoel vast te houden. Diagonaal Ricky is al de hele wedstrijd in vorm en scoort erop los, zowel met harde ballen als geplaatste shotjes. Al snel zetten de mannen van Kalinko een flinke voorsprong op het scorebord. De pass blijft stabiel, terwijl de eigen servedruk zo hoog is dat de aanval van de tegenstander ontregeld wordt. Met 25-17 wint Kalinko de vierde set, en daarmee de wedstrijd.

Al met al een fijne overwinning, waarmee Kalinko nog steeds ongeslagen is in eigen huis. Volgende week wacht een uitwedstrijd in Gouda tegen VollinGo: weer een kans om ook eens de overwinning te pakken buiten Scheveningen. Zou het eindelijk een keer lukken? #wijzijnkalinko

gh @ VoV, verslag door Romeo Tuinman, foto Nidal Al Qaq. Kalinko Heren 1.